fb
СпециалниЧети повече

Над 100 деца станаха част от „Забавното четене“ в Нови Искър и Своге

1 мин.

Кампанията за популяризиране четенето сред най-малките „Забавното четене“ и тази година продължава традицията да гостува на различни градове в България. На 27 юни екипът на сайта Az-deteto.bg, инициатор на кампанията, се срещна с над 100 деца от Нови Искър и Своге.

Младите читатели и в двата града, които бяха на възраст между 5 и 14 години, показаха голям интерес към книгите и любознателност. Екипът на „Забавното четене“ им представи подробности за инициативата, как да си направят читателски дневник и как да участват активно в нея. За децата беше приготвена викторина с награди, като въпросите се оказаха твърде лесни младите читатели. Получи се и изключително интересна дискусия да любимите им детски книги. Библиотеките в Нови Искър и Своге получиха специални дарения от книжки от партньорите на кампанията.

„Забавното четене“ ще бъде на гости на децата в Ботевград и Правец на 29 юни.

Предлагаме ви кратка галерия от първите гостувания на кампанията:

Медийни партньори на „Забавното четене“ са Azcheta.com и Detskiknigi.com. Съорганизатор е „Столична библиотека“. Кампанията се провежда с подкрепата на фондация „Глобални библиотеки – България“ и агенция CIVITAS. Партньор на „Забавното четене“ е УНИЦЕФ България.