fb
10, които...Специални

Нашите 25 книги и поредици с 25% отстъпка за 25-годишнината на издателство „Бард“

6 мин.

Обичаме празниците, защото ни дават повод да си припомним някои от любимите си книги. А знаете, че точно за тях обичаме да ви разказваме най-много! И понеже тази година ИК „Бард“ навършва 25 години и в момента тече промоционална кампания в Ozone.bg, подбрахме 25 (добре, де, малко повечко) заглавия и поредици, които можете да си вземете с 25% отстъпка за юбилея на издателството.

„Хиперион“ и „Ендимион“ на Дан Симънс
Едни от най-епичните фантастични класики. Нямаш оправдание да не си ги чел.

„Дюн“ на Франк Хърбърт
Още една класика, променила не просто жанра „научна фантастика“, а световната литература.

Класическите романи на Нора Робъртс
Тайни, интриги, престъпления и много, много любов и страст. Но също така – силни женски персонажи, които градят кариера, изправят се пред куп предизвикателства и смеят да поискат целия свят. Защото дори романтичните четива могат да вдъхновяват.

„Град на стълбите“ на Робърт Джаксън Бенет
Съвременен, мултижанров роман, които вдъхновява разгорещени спорове между фентъзи и сай фай маниаци, обира всички възможни награди и ни поднася оригинален нов свят, където магията и технологиите съжителстват заедно и нищо не е такова, каквото изглежда? Още, моля!

mech-v-buryata-rigante-1_1Поредицата „Риганте“ на Дейвид Гемел
Книгите ще ви представят една алтернативна история на Древен Рим и завладяването на келтите. Едно невероятно историческо фентъзи, в което има любов, битки и магия. (Вижте и ревютата ни за книгите)

„Внимание, психоспусък“ на Нийл Геймън
Разкошна съкровищница от мрачни, шантави и фантастични истории, всяка една потапяща те в различен свят. Геймън винаги е на ниво и тук са събрани не само най-новите, но и някои от най-добрите му разкази. (Вижте цялото ни ревю)

„Всички наши грешни дни“ на Илан Мастаи
Това е роман за хората, които се вълнуват от въпросите за възможните варианти на живота, за решенията, които ни водят в една или друга посока и пътуването във времето. Всичко това е съпроводено от неочаквани обрати и известна доза екшън. (Вижте цялото ни ревю)

Поредицата „Песен за огън и лед“ на Дж. Р. Р. Мартин
Част от нас са луди фенове на книгите и адаптацията на HBO. Но ето какво казва Милена Трендафилова: „Изключително много се радвам, че издателството преиздаде романите с още по-модерна визия, но съм още по-щастлива, че не спират да издават нови и нови книги на Мартин. Имам всички и горещо препоръчвам този писател на всеки фентъзи почитател!“  (Вижте и ревютата ни за книгите)

Трилогията „Чудатите деца на мис Перигрин“ на Рансъм Ригс
Чудесното оформление правят книгите истинско бижу за всяка библиотека, пък и Ригс определено умее да пише запомнящи се истории. Много ще ви допадне и новото попълнение към поредицата – „Приказки за чудатите“.  (Вижте и ревютата ни за книгите)

„Нулев брой“ на Умберто Еко
Класика за ценители!Авторът много успешно успява да се надсмее над онзи тип журналистика, която е такава само по име, но не и по стойност. Една достатъчно актуална книга и днес, която е прекрасен образец за начина, по който трябва да бъде написан един роман.  (Вижте цялото ни ревю)

„Контакт“ на Карл Сейгън
Тук Сред Космоса, новите технологии, огромните машини и сложните термини се вплетени и множество човешки съдби, лични битки, жертви и страхове. В „Контакт“ няма спиращи дъха екшън и напрежение, но се усеща бавно нарастващото очакване у героите да разкрият какви отговори ще донесе Посланието, какви истини ще ни покаже за света, за Вселената, достойни ли сме за тях и способни ли сме да ги разберем. (Вижте цялото ни ревю)

Поредицата „Роботите“ на Айзък Азимов
„Стоманените пещери” ни среща с детектив Илайджа Бейли от Земята, някъде в далечното бъдеще. Земята е разделена на огромни градове, които буквално са изградени под земята, хората почти не излизат на повърхността, хранят се с изкуствено приготвена храна, ползват обществени бани и тоалетни и това да имаш апартамент с три стаи е лукс. В „Голото слънце”пък Бейли е пратен на мисия да разследва убийство на планетата Солария, един от 50-те външни свята. (Вижте цялото ни ревю)

„Винаги тя“ на Майкъл Шулман
Книгата е изследване на ранния живот и кариера на Мерил Стрийп – откриването на един талант, трудните изпитания и житейски уроци по пътя към утвърждаването му. (Вижте цялото ни ревю)

„Марсианецът“ на Анди Уеър
Една от най-забавните книги, които сме чели. И определено – най-забавната фантастика. Анди Уеър е успял да предаде на Уотни онзи черен хумор, на ръба на идиотията, който разведрява и най-напечените ситуации, способен е да изличи страх и отчаяние, да ти даде сили да продължиш, дори когато всичко изглежда абсолютно скапано. (Вижте цялото ни ревю)

Трилогията „Разделената империя“ на Марк Лорънс
Йорг Анкрат  е абсолютен социопат, движен от изключително егоистични мотиви като гордост, желание за мъст и разруха и е готов да прегази всичко и всеки по пътя си в името на победата. Сетингът на поредицата пък е един от най-оригиналните, на които сме попадали.  (Вижте и ревютата ни за книгите)

okeanat-v-kraya-na-patya„Океанът в края на пътя“ на Нийл Геймън
В тази книга спят страшно много неразказани истории, но това не дразни. Защото историята за океана в края на пътя, за Лети и нейните майка и баба, за винаги пълната луна над тяхната къща, за чудовището, което иска да прави хората щастливи и по този начин ги съсипва – те са достатъчно плътни, за да те убедят в истиността си. (Вижте цялото ни ревю)

„Момиче на пружина“ на Паоло Бачигалупи
Тази книга ни праща в свят, който тепърва започва да се съвзема от апокалипсис, започнал с изчезването на петрола и… довършен от хората и техните игри на богове. Действието се развива в Бангкок на бъдещето, или както го наричат самите тайландци: Крунг Теп. Но бъдеще, където поводите за усмивка са малко и дори винаги спокойните будисти са винаги на ръба. (Вижте цялото ни ревю)

„Магьосникът от Землемория“ на Урсула ле Гуин
Тази епична книга е от типа фентъзи, които са безкрайно близки до приказката и легендата. В нея има много поуки, но и един особен, романтичен ритъм на езика, които те кара да си спомниш за всички вълшебни приказки, които си чул някога и за безкрайния, наивен и инстинктивен копнеж те да са истина и ти да ги преживееш. (Вижте цялото ни ревю)