fb
Ревюта

„Нещата, които трябваше да знам“ отваря очите за важното в живота

1 мин.

Клоуи Мичъл е най-популярното момиче в гимназия в Лос Анджелис и е твърдо решена да намери гадже на по-голямата си сестра Айви. Айви е на двайсет и две години и посещава клас за деца със специални образователни потребности, защото е аутист. За жалост на семейство Мичъл, това е последната година, в която Айви може да посещава класа и след това ще се наложи някой да се грижи за нея вкъщи, което е невъзможно. Точно затова за Клоуи е важно да намери гадже на сестра си, което да е от нейния клас, за да разбира проблемите ѝ.

Клоуи обаче не знае някои неща за семейството и приятелите си и въпреки добрите си намерения, забърква каша, която после трудно ще поправи. Благодарение на тази бъркотия тя осъзнава истини, които досега е смятала за маловажни, и си отваря очите за подробности, които не е забелязвала. Разбира колко шарена може да е любовта и колко е приятно да се довериш на някого напълно.

Според мен за всеки човек е полезно да прочете „Нещата, които трябваше да знам“ (изд. „Orange Books“) в някакъв момент от своя живот, защото благодарение на нея може да преоткрие както себе си, така и близките си, и може да си даде сметка за важните неща в живота, колкото и незначителни да изглеждат те.

Автор: Димитър Койчев, един от най-четящите тийнейджъри на сайта „Детски книги“, в който можете да прочетете цялото му ревю