fb
Книги и киноСпециални

Нийл Геймън подписа договор с Amazon Studios за нова екранизация

2 мин.
Mandatory Credit: Photo by Tina Norris/REX/Shutterstock (2930915m) Neil Gaiman Edinburgh International Book Festival, Scotland, Britain - 24 Aug 2013

Нийл Геймън е подписал договор с Amazon Studios за заснемането на сериал, който ще се излъчва в световен мащаб по Amazon Prime Video, съобщава сайтът Entertainment.ie. Все още не е ясно коя от книгите му ще бъде адаптирана за малкия екран.

Авторът на „Американски богове“ коментира бъдещия проект:

Определящо за решението ми беше колко се забавлявахме, докато работехме с Amazon по сериала „Добри поличби“. Те са умни, невероятно ентусиазирани хора, които не само не се уплашиха да направят „Добри поличби“ необичаен, но и също като мен бяха решени да създадат нещо уникално и вълнуващо, каквото се получи в крайна сметка. Много се радвам, че в бъдеще ще имам дом в Amazon, където мога да правя телевизия, каквато никой досега не е гледал – доста по-различна от „Добри поличби“, но също толкова необикновена и забавна.

Ако съдим по изказването на знаменития писател, най-вероятно ни предстои да гледаме адаптация по някоя от книгите му, които никога досега не са били екранизирани.

Романът „Добри поличби“, написан в съавторство с Тери Пратчет преди 30 години, ще дебютира на малкия екран благодарение на Amazon през 2019 г. Звездният каст включва Джон Хам, Майкъл Шийн, Дейвид Тенант и Ник Оферман.

Нийл Геймън е любимец на екипа на „Аз чета“ и при нас можете да прочетете ревю за почти всяка негова книга, издавана на български – „Од и ледените великани“, „Скандинавска митология“„Внимание, психоспусък!“„М като Магия“„За щастие, млякото“„Океан в края на пътя“„Дим и огледала“„МеждуСвят“„Никога, никъде, никой“„Книга за гробището“„Момчетата на Ананси“„Коралайн“ и „Добри поличби“.

Снимка: Variety