fb
НовиниПо света

Нов фестивал ще се проведе по време на Франкфуртския панаир на книгата 2018

2 мин.

Тазгодишното издание на Панаира на книгата във Франкфурт предвижда едно допълнително мащабно събитие – BOOKFEST, съобщават организаторите. Фестивалът ще включва интерактивни събития на различни локации в целия град, като идеята е форумът да приобщи публика, която обикновено остава незаинтересована от Панаира.

Концепцията за организиране на срещи на посетители, изложители и местни жители вечер, след края на работното време на Панаира, беше приложена успешно още през 2017 г., но в по-малък мащаб. Тази година BOOKFEST ще се провежда в над 20 локации на територията на целия Франкфурт и ще включва поетични четения, дискусии, кулинарни представления и други събития, които ще обхващат широк кръг от теми и интереси.

Маркъс Гоголин, маркетинг директор на фестивала, коментира концепцията на BOOKFEST:

След края на работния ден на Панаира вълнуваща бленда от търговски и частни събития ще залее града.

Фестивалът ще излиза извън границите на Панаира, но ще заема и неговите пространства. В зала Harmonie гостите на събитието ще имат възможността да се срещнат на живо със звездите от книжния свят. На 11 октомври шведският автор на бестселъри Хокан Несер ще участва в разговор с актьорите от филмовата адаптация по романа му Barin’s Triangle. Филмът е озаглавен Intrigo: Death of an Author и ще излезе по кината през октомври. На 13 октомври германският комедиант Ото Валкес ще докаже, че дори на 70 е всичко друго, но не и със смирен дух. В разговор с Бернд Ейлерт той ще представи наскоро публикуваната си биография Kleinhirn an alle.

Франкфуртският павилион

Друг акцент от фестивала е Франкфуртският павилион – новата емблема на Панаира. Заемаща площ от  500 кв.м. и с височина 6,5 м., величествената дървена структура ще изпълнява двойна функция. Тя ще бъде основната сцена на събитията с автори и експерти в индустрията от цял свят, както и сърцето на BOOKFEST. Там ще се проведат близо 50 събития с писатели и прочути гости. Част от обявените имена са Пол Бийти, Дмитрий Глуховски, Мег Волицър, Кен Лиу, Мая Лунде, Денис Юксел и германският музикант Удо Линденберг. На 14 октомври, неделя, от 09:30 ч. до 14:00 ч. Павилионът ще е сцена на събития за семейства и деца.

Всички събития от програмата и повече детайли можете да намерите тук и в социалните мрежи с хаштагове #fbm18 #bookfest.

Снимкu: Frankfurt Buchmesse