fb
НовиниПо света

Нов трилър на Дан Браун ни пренася в Испания през октомври

1 мин.

Новият роман на Дан Браун Origin (Произход“) ще ни отведе в Испания. Това ще бъде първата книга за Харвардския професор Робърт Лангдън, която засяга и модерното изкуство, обявиха издателите му от Transworld.

В новия трилър, който ще бъде издаден на 3 октомври, писателят остава верен на стила си и включва теми от символизма, науката, религията, историята, изкуството и архитектурата. Действието в книгата започва от музея на модерното изкуство Гугенхайм в Билбао, събитията продължават в Мадрид, Барселона и Севиля.

В центъра на сюжета е “парадоксалното взаимодействие между наука и религия”, а Робърт Лангдън се сблъсква с “двата вечни въпроса за човечеството: Откъде идваме? Накъде отиваме?”, допълват от издателството.

“Тайно прекарах много време в Испания през последните години”, написа авторът в „Туитър“, споделяйки трейлъра на новия роман.

Освен добре познатия ни Лангдън основни персонажи в историята са “приятелят и бивш студент на професора” Едмънд Кирш – 40-годишен технологичен магнат, известен със своите “впечатляващи открития и дръзки предсказания”, и музейният директор Амбра Видал, с която Лангдън се впуска в “рискована мисия” за откриването на тайнствена парола.

Origin e седмият роман на Дан Браун след световните бестселъри “Цифрова крепост”, “Шестото клеймо”, “Метеоритът”, “Шифърът на Леонардо”, “Изгубеният символ” и “Ад”. Образът на Робърт Лангдън придоби още по-голяма известност, след като Том Ханкс го пренесе и на големия екран с едноименните екранизации по “Шифърът на Леонардо” и “Ад”, както и с филма “Ангели и демони”, базиран на “Шестото клеймо”.