fb
@-книгиНовиниНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 15 януари 2023

7 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Светкавица в огледалото“ от Джейн Ан Кренц

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 10 януари 2023 г.
Превод: Дафина Янева – Китанова
Редакция: Димитрина Ковалакова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова                                                          

За книгата: Експериментът на Оливия ЛеКлер с бързите срещи върви отчайващо зле. Първият кандидат за сърцето й се оказва сериен убиец, който се опитва да отнеме й нейния живот. Тя обаче го неутрализира с помощта на паранормално оръжие. След това се появява отдавна смятаният за покойник Харлан Ранкурт. Загадъчният млад мъж обаче не е там, за да намери любовта, а защото се нуждае от помощта й. Харлан е убеден, че Оливия, която получава видения, е оракул като баба си и че именно тя е ключът към разгадаването на мистериозното изчезване на тайна правителствена лаборатория. Но никой не знае каква е всъщност крайната цел на Харлан. Някога баща му е управлявал Фондацията като престъпна групировка, чийто наследник е трябвало да бъде синът му. Дали не се е завърнал, за да предяви претенции към наследството си? Макар да си нямат доверие, Оливия и Харлан скоро разбират, че могат да разчитат единствено един на друг, за да оцелеят.

„Не мисли прекалено много“ от Ан Богъл

Издава: AMG Publishing
Дата на публикуване
: 10 януари 2023 г.
Превод: Бистра Георгиева
Редактор: Даяна Атанасова
Коректор: Ива Петрова
Дизайн на корицата: Румяна Панджарова, AMG Publishing

За книгата: „Не мисли прекалено много“ ни предлага приложими стратегии за вземане на решения, които могат да направят незабавна и трайна промяна в начина, по който се справяме както с маловажни дилеми като „Трябва ли да купя тези цветя?“, така и със значими въпроси като „Какво правя с живота си?“. Ан Богъл ни насочва как да преодолеем негативните мисловни модели – повтарящи се, нездравословни и безполезни, и да ги заменим с положителни, които да ни донесат повече мир, радост и любов.

„От сила в сила“ от Артър К. Брукс

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 12 януари 2023 г.
Превод: Румяна Автанска
Отговорен редактор: Вера Янчелова

За книгата: На върха на кариерата си петдесетгодишният професор от „Харвард“ Артър Брукс поема на седемгодишно пътешествие, за да разбере как да превърне разочарованието от намаляващите си способности във възможност за растеж. „От сила в сила“ е резултатът от това пътуване – една практична пътна карта, която да ви напътства до края на живота.
Позовавайки се на социалните науки и философията, на теологията и източната мъдрост, както и на биографии на известни личности и интервюта с най-обикновени хора, Брукс ни показва, че истинският успех не зависи от възрастта. Премествайки фокуса си върху определени приоритети и навици, които всеки може да усвои, като: дълбока мъдрост, загърбване на външната показност, акцент върху връзките и духовното развитие – можем да се настроим така, че с напредването на възрастта да се чувстваме все по-удовлетворени и успешни. Достатъчно е да осъзнаем, че в различните етапи от живота си владеем различни сили. Открийте вашите.

Светове и създания. Български митове, легенди и приказки“ от Лилия Старева

Издава: „Жанет 45“
Дата на публикуване: 12 януари 2023 г.
Редактор: Здравко Дечев
Оформление: Христо Гочев

За книгата: На какво се държи земята? Какво се случва със слънцето през нощта? Защо някои звезди са по-ярки от другите? Къде спят облаците? Защо опашката на лястовичката е раздвоена? Как са се образували бодлите на таралежа?
Книгата „Светове и създания“ е приказка за началото. Народът ни е разказал не една вълшебна история. В книгата ще срещнете прастари духове и чудновати същества, дяволи и змейове, орисници и прелестни самодиви. Вълшебният разказ на предците ни е първият им опит да обяснят необяснимото, да съзрат незримото, да подредят своя малък свят заедно с големия. Книгата „Светове и създания“ е съкровищница на народната мъдрост и свидетелство за неизтребимата човешка способност да преодоляваме злото.

„Анн от фермата „Грийн Гейбълс” от Луси Монтгомъри

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване: 13 януари 2023 г.
Отговорен редактор:
Милена Ташева
Преводач:
Йолина Миланова
Редактор и коректор: Велислава Вълканова
Художник на корица:
Фиделия Косева

За книгата: Обичаната от поколения вечна класика „Анн от фермата „Грийн Гейбълс“ се появява на български в ново луксозно издание с твърди корици, за да ни разкаже стопляща сърцето история за вярата и мечтите, за дара на въображението и тихата сила на семейството.
„Толкова е хубаво, че понякога мечтите се сбъдват. Не мислите ли?“

„Животът на господин Дьо Молиер“ от Михаил Булгаков

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 13 януари 2023 г.
Превод: Лиляна Минкова
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: „Животът на господин Дьо Молиер“ (1932-1933) излиза за пръв път едва през 1962 г., след смъртта на своя автор. Жизненият път, съдбата, епохата и героите на френския драматург Жан-Батист Молиер, представени през погледа и с живописното и достоверно перо на неговия руски събрат Михаил Булгаков. „Срещата“ на двама световни творци, живели в различни столетия, но кръвно близки на попрището на литературата и изкуството, ражда своеобразен биографичен роман, наподобяващ пъстро театрално зрелище, низ от сцени с ярък декор и колоритни действащи лица.

„Позлата“ от Рейвън Кенеди

Издава: „Издателство Егмонт“
Дата на публикуване: 14 януари 2023 г.
Преводач: Деница Райкова
Редакция: Десислава Иванова
Дизайн на корицата: Maria Spada

За книгата: Златни подове, златни стени, златни мебели, златни дрехи. В „Хайбел“, замъкa, изсечен в замръзналите планини, всичко е направено от злато. Дори аз. Крал Мидас ме спаси. Избави ме от бедността и ме постави на пиедестал. Аз съм неговата Скъпоценна. Неговата любимка. Жената, която той дари със златното си докосване, за да покаже на всички, че принадлежа на него. За да покаже колко е могъщ. Той ми осигури защита, а аз му отдадох сърцето си. Не ми е позволено да напускам пределите на двореца, за да съм в безопасност. Докато войната и предателството не достигнаха до нашия златен замък. Докато не срещнах чудовищата, от които клетката ми трябваше да ме пази. Изведнъж доверието ми бе пречупено. Любовта ми бе поставена пред изпитание. Изведнъж всичко, което съм мислела, че знам за Мидас, се оказа лъжа.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta23q1 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.