fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 2 май 2021

9 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Тъмни приливи” от Филипа Грегъри

Издава: „Еднорог“
Дата на публикуване: 26 април 2021 г.
Превод: Деница Райкова
Редакция: Боряна Джанабетска 
Дизайн на корицата: Христо Хаджитанев

За книгата: Във втората част на нейната нова семейна сага кралицата на историческия роман Филипа Грегъри ни представя една драматична и интригуваща история, която ни отвежда от бедността и блясъка на Лондон от бурните времена на Реставрацията до колоритните улици на Венеция и ни запознава с живота на първите заселници в североамериканските колонии. В „Тъмни приливи“ отново се срещаме със знахарката Алинор и беглеца-благородник Джеймс, чийто съдби се преплетоха сред кървавия хаос на Гражданската война в Англия в „Мочурища“.  

„Безкрайният Аз“ от Стюарт Уайлд

Издава: „Ракета“
Дата на публикуване: 26 април 2021 г.
Превод: Гаяне Минасян
Дизайн на корицата: Георги Вълков

За книгата: Учението за 33-те човешки енергии, синтезирано в „Безкрайният Аз“, е древно и води началото си от даоистите в Китай. Твърди се, че тези енергии текат от по-високо измерение към Земята по нещо като магистрала, изградена от светлина. Те дават възможност на хората да излязат извън рамките на емоциите и мисловните форми на земната еволюция и да преминат към висше съзнание, помагат им да се освободят от смута и липсата на покой, да придобият яснота и да спрат да бъдат жертви на личностните си проблеми.

„Щайнер или Какво правихме“ от Мартин Фарнер

Дата на публикуване: 26 април 2021 г.
Превод: Маргарита Руменова
Редакция: Мартин Христов
Дизайн на корицата: Лиляна Дворянова

За книгата: „Исках да разкажа историите на персонажи, които търсят в живота най-ценното – неговия по-дълбок и проникновен смисъл. С тази книга бих искал да изразя почитта си към всеки, който не е загърбил тези усилия.“ – М. Ф.

„Мъдростта на душите“ от Институт „Майкъл Нютън“

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 27 април 2021 г.
Превод: Марина Огнянова
Редакция: Димитрина Ковалакова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата: Д-р Майкъл Нютън е създател на регресивната хипнотерапия, изследовател на духовното и основател на института „Майкъл Нютън“, където работи до смъртта си през 2016 г. „Мъдростта на душите“ представя колекция от мъдри съвети и прозрения, които клиентите на терапевтите от института споделят, за да помогнат на други хора, изправени пред подобни житейски предизвикателства. Въпреки че напътствията, дадени по време на сеанс на духовна регресия, са лични, обикновено те се отнасят за ситуации, в които всички ние се озоваваме в определен етап от земния си път. 

„Къщата в лазурното море“ от Т. Дж. Клун 

Издава: „Артлайн Студио“
Дата на публикуване: 27 април 2021 г.
Превод: Десислава Сивилова 
Дизайн на корицата: Петър Станимиров

За книгата: Магически остров. Опасна задача. Изгаряща тайна. Лин Бейкър си живее кротко и уединено. Четиридесетгодишен, той дели миниатюрната си къща с вироглава котка и стари грамофонни плочи. Като социален работник в Службата за контрол над магическата младеж, задълженията му са да следи за добруването на децата, настанени в общински сиропиталища. Неочаквано привикан от Най-висшето ръководство, Лин получава чудновато и строго секретно назначение – да отпътува за сиропиталището на остров Марсий, обитавано от шест опасни деца: гном, нимфа, двукрако драконче, неопределимо зелено желе, померан-превръщач и Антихристът. Лин трябва да се пребори със страховете си и да установи дали те не са на път да докарат свършека на света.

„Годината на бягствата“ от Санджив Сахота

Издава: „ICU“
Дата на публикуване: 28 април 2021 г.
Превод: Надежда Розова
Редакция: Невена Дишлиева-Кръстева
Корекция:
 Мария Венедикова
Дизайн на корицата: Люба Халева

За книгата: В рамките на една година, наситена с изпитания, трима млади мъже и една незабравима жена предприемат бягство от трудното си минало към надеждата за нов живот. Благонадеждният Автар пристигна в Англия със студентска виза, след като продава единия си бъбрек. Тайната му го задължава да закриля младия и наивен Рандип, мигрирал с уредена брачна виза в опит да подпомогне семейството си след нервния срив на своя баща. След като прекосява цяла Азия и Европа, в Шефилд се оказва и Тарлочан, мълчалив млад мъж от кастата на недокосваемите, напуснал Индия, след като близките му са избити от религиозни фанатици в Бихар.

„Френското булчинско магазинче” от Дженифър Дюпий

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 29 април 2021 г.
Редакция: Ганка Филиповска
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Тя току-що се е завърнала в родното си градче, след като животът ѝ е станал една голяма бъркотия. Изгубила е работата си и се е разделила с гаджето си, а влошаващото се здраве на майка ѝ е болка, с която не може да се справи. Нещата съвсем се заплитат, когато минава край витрината на малък булчински магазин във френски стил и погледът ѝ се приковава в най-красивата рокля, която някога е виждала. И просто ето така – за своя огромна изненада и за радост на всички жители на градчето – Лариса започва да планира сватбата си. Роклята е вече нейна, решен е и въпросът с цветята. Денят е закован в календара. Единственото, което липсва, е младоженец. А тя искаше само да пробва една рокля и да помечтае малко, далеч от грижи и проблеми…

„Кръвовещ“ от Сюзан Денърд

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 29 април 2021 г.
Превод: Иванка Владимирова
Редакция: Надя Калъчева
Корекция: Таня Симеонова
Илюстрация на корицата: Cliff Nielsen

За книгата: Високо в заснежените върхове на планината е сгушен манастир, който пази много повече от тайните на вярата. Под него, обградени от езеро, кръвожадни наемници чакат зимата да дойде и да им проправи път към светилището, за да го унищожат заедно с всичките му тайни. Кръвовещът Едуан е принуден да се съюзи с Изьолт и магичното момиче Сова, за да предотврати разрушението. Но, за да го стори, той ще трябва да се изправи пред баща си и миналото си.

„Ръководство за лоши дни“ от Евелине Хелминк

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 29 арпил 2021
Превод: Мария Енчева

За книгата: Във времена, в които се надпреварваме да споделяме в социалните медии колко леко преодоляваме трудностите, колко е страхотен животът ни и колко сме съвършени, сякаш не остава много пространство за неоспоримата истина, че в живота на всеки от нас има дни, които не са толкова чудесни, дни, зад които сякаш стои вселенски заговор. Точно в такива дни Евелине Хелминк съзира скрита истина: истинското щастие не е в отбягването на несполуките, а в приемането на живота такъв, какъвто е. Дните, в които всичко сякаш се разпада, ни учат да проявяваме увереност и кураж и в крайна сметка ни помагат да открием щастието.

„Посткорона“ от Скот Галоуей

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 29 април 2021 г.
Превод: Димитър Димитров
Редакция: Ивелина Стойкова
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: Избухналата пандемия от Ковид-19 превърна спалните ни в офиси, изолира ни един от друг и увеличи разделението помежду ни – между богати и бедни, леви и десни, носещи и мразещи маските. Пандемията разкри колко дълбока е пропастта между хора и държави и изправи бизнеса пред невиждани досега предизвикателства. Но както ще прочетете в „Посткорона“, пандемията не толкова носи промяна, колкото ускорява вече протичащи тенденции. Във всяка криза обаче има възможност и колкото по-дълбока и разрушителна е кризата, толкова по-големи са и възможностите. Със своето неподражаемо чувство за хумор и задълбочено познаване на пазарните механизми на XXI век Скот Галоуей разкрива здравите основи, на които трябва да бъде поставен един бизнес, за да успее днес. Той показва защо технологичните гиганти „Амазон“, „Гугъл“, „Епъл“ и „Фейсбук“ увеличават доминантната си позиция и по какъв път трябва да поемем, за да се върнем към просперитета.

„Дракончето Ринти“ от Доника Ризова

Издава: „Мармот“
Дата на публикуване: 30 април 2021 г.
Илюстрации: Мира Мирославова

За книгата: Вярвате или не, но в скалите над старинното градче Банялбуфар живее истински дракон! Името му е Ринти и много обича спагети и ябълки. Освен това умее да играе на плейстейшън, да учи пауни да бият дузпи, да гаси пожари и да пали такива (но никога нарочно). Но най-много от всичко Ринти обича да е със своя приятел Грег – момчето, което вярва на сърцето си и затова вижда дори и невидими за възрастните неща.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta21q2 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.