fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 7 април 2019 г.

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Карта към теб“ от Дж. П. Монингър 

Издава: „Софтпрес“
Дата на публикуване: 3 април 2019 г.
ПреводГабриела Кожухарова
Дизайн на корицата: Радослав Донев

За книгата: „Карта към теб“ е роман за пътуването – в непознати страни и непознати кътчета на собствените ни души. Хедър и Джак ни карат да се замислим за начина, по който пътуваме из живота си – не само дали да посетим най-известните туристически дестинации, или да се отправим към диво и девствено място, а и дали вървим по най-живописния път.

„Тайната „Кралско рибарче“, анонимен автор

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 6 април 2019 г.
Превод: Ирина Денева-Слав
Редакция: Ина Михайлова
Художник на корицата: Златина Зарева

За книгата: Нейното кодово име е Кралско рибарче. Мисията ѝ – да се омъжи за богат мъж с политическо влияние… „Тайната „Кралско рибарче“ е шокиращ трилър, изтъкан от конспирации, задкулисни игри и шпионски интриги. Провокативният роман е художествена измислица… предимно. Самоличността на автора – уважаван бивш журналист – се пази в тайна, за да се защитят идеите и събитията, вдъхновили написването на книгата.

„Времето на жените без часовник“ от Мамен Санчес

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 2 април 2019 г.
Превод: Ивинела Самуилова
Редакция: Деметра Димитрова
Дизайн на корицата: Мариана Кръстева Станкова

За книгата: Когато Естела и Тони измислят страшни истории за съседите си и ги записват на стара пишеща машина, никой не предполага, че след години един от тях ще спечели Нобелова награда за литература. Както и че двамата неразделни приятели ще се отдалечат безвъзвратно с времето. Петдесет години след публикуването на дебютния скандален роман на Естела Валиенте, разбунил литературните духове през 70-те години, младата и амбициозна журналистка Мая е готова на всичко, за да стигне до мистериозната писателка.

„Вещици и магьосници” от Инид Блайтън

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 5 април 2019 г.
Преводач: Явор Недев
Адаптация на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: Казват, че вещиците са зли същества, скрити под маската на мили старици. А пък магьосниците могат да сторят всяко вълшебство под небето. Но дали е така? Могъщ заклинател събира всички вълшебни твари в царството, за да се провъзгласи за техен владетел, но е надвит в игра на гатанки от добродушен елф. Сърдит магьосник научава колко е важно да бъдеш усмихнат. А какво ли щяхте да направите, само ако имахте мъничка котешка фея в дома си? Не е нужно да владеете вълшебни заклинания, за да знаете, че стават чудеса. Остава само да повярвате в магията!

„Депеш Мод“ от Сергий Жадан

Издава: „Парадокс“
Дата на публикуване: 2 април 2019 г.
ПреводРайна Камберова
Дизайн на корицата: Инна Павлова

За книгатаПрепоръчва се на всички бъдещи, настоящи и бивши студенти, на всички, живели и неживели в Студентски град. Кучето Павлов, Вася Комуниста, Саша Карбуратора и самият Жадан, разбира се, като фронтмен – това е основният „състав“ на поукраинчената версия на „Депеш Мод“. С подобни кучета, вече извън страниците на книгите си, Жадан и до днес лети в космоса… Беквокалите са поверени на  Какаото, Маруся-дъщерята на генерала, начинаещите кагебейци Вова и Володя, действащи под прикритие на рекламисти в моден демократичен вестник, спонсориран от братска американска фондация…

 „Сурова карма“ от Джон Донахю

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 1 април 2019 г.
Редактор: Евгения Мирева
Превод: Асен Георгиев
Дизайн корици: „Мегахром“

За книгата: Осо (на исп. мечка) Морено е човек без здрави житейски връзки… Наподобява човеците вълна (ронинна японски, ро – вълна, нин – човек, чийто живот като самурай без господар бил непостоянен като вълната), работи в сенчест бизнес, за сенчести типове. Добър е в онова, което прави, но то не е за хвалба. Морено е бияч и главорез в служба на подземния свят в лицето на неговия бос Саварезе. Изгубен в свят, където за него няма място, той прави всичко възможно да намери начин да се впише.

„Атлас на щастието“ от Хелън Ръсел

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 3 април 2019 г.
Превод: Росица Тодорова
Редакция: Лилия Анастасова
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: От Австралия до Уелс, през Бразилия, Финландия, Тайланд, Япония, Холандия, Русия и много други държави, "Атлас на щастието" разкрива тайните на щастието и как те могат да променят нашия живот. Събрани са разбиранията за добър и пълноценен живот както в страни, които са в челната десетка на проучванията за индекса на щастие, така и в страни, които не попадат там. Да се запознаем с тях ще ни помогне да открием безброй нови начини да сме щастливи.

„21 урока за 21-ви век“ от Ювал Ноа Харари

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 1 април 2019 г.
Превод: Мариана Шипковенска
Редакция: Павлина Върбанова
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: В „Sapiens“ той изследва нашето минало, в „Homo Deus“ поглежда към нашето бъдеще. Сега един от най-големите новатори сред мислителите на планетата се обръща към настоящето, за да намери отговор на най-неотложните въпроси. Как компютрите и роботите променят смисъла на това да бъдеш човек? Как да се справим с епидемията от фалшиви новини? Имат ли все още значение нациите и религиите? На какво да учим децата си?

„Берлинска любовна песен“ от Сара Матиас

Издава: „Orange Books“
Дата на публикуване: 6 април 2019 г.
Превод: Елена Лорънс
Редакция: Нина Матеева
Корекция: Мария Йорданова
Адаптация на корицата: Живко Петров

За книгата: Макс е 14-годишен ученик, когато за първи път се среща с Лили, артистка на трапец от пътуващ цирк, който всяка година изнася представление в Берлин. Лили е циганка и целият ѝ свят е коренно различен от този на Макс и неговото семейство – всичко от привичките и обичаите им до разбиранията за живота и мястото им в политическия и социален живот на Германия в навечерието на Втората световна война. Разделени от избухването на войната, те се срещат отново три години по-късно и тогава приятелството им прераства в любов. Но една любовна история между момче, член на „Хитлеровата младеж“, и циганка е невъзможна и обречена на нещастие…

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina.lambova@gmail.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.