fb
Ревюта

Обещаният провал и неговите нюанси

2 мин.

Педру Фрейташ - Обещавам ти провал„Никой не заслужава да надживее мечтите си…“

Младият португалец Педру Шагаш Фрейташ е писател, журналист, рекламен редактор и лектор в областта на самочувствието, лидерството и life management. Новата му книга „Обещавам ти провал“ набира огромна популярност. Издадена е на български език, благодарение на издателство “Софтпрес“.

„Обещавам ти провал“ е книга, която наистина обещава. Гарантира ви доза усмивки, сълзи, мисли, питания и търсения. Обещава ви пътешествие из дебрите на собствената ви душа, на желанията и копнежите на плътта. Книга, в която има „толкова много за казване и толкова малко думи за показване.“

Романът е плод на сътрудничеството на автора с негови читатели и фенове, които са споделили предложения, собствени гледни точки и истории. Ако не знаете това, може и да бъдете объркани. Дали „Обещавам ти провал“ е цялостен роман, или отделни разкази, някои от които все пак свързани? Защо се говори за едни и същи теми, но по различен начин? Има опасност този похват да ви досади на моменти.  Отговорът се крие в това, че сте попаднали на книга за любовта във всичките й измерения, разказана от мъже и жени на различна възраст и вдъхновена от техния живот.

Авторът умело развива и вдъхва живот на историите за срещата с любовта. За любовта към жената, към мъжа, към „тези вълшебни същества родителите“.

Това е книга, която четох с молив в ръка. Роман-поезия, роман-бунт, роман-плът. Разкази за любов, която се задоволява само с пълно и безразсъдно отдаване, с езическо преклонение към любимия/любимата.

В крайна сметка по-добре да прекарам живота си просто в мечти , че съм твой, отколкото да прекарам живота си просто в преструвки, че принадлежа на друга.

Фрейташ ме въвлече в една вихрушка от чувства, емоции, мечти и спомени. „Обещавам ти провал“ е книга, чиито герои вярват, че ако някой ден паднат, то ще е, защото са опитали да скочат, а не защото са предпочели да склонят глава. Хора, които обичат до безумие и целуват до кръв.

Ти и налудничавото ти желание да разкъсаш всичко
около себе си, ти и онзи неконтролируем трепет, че всяка
секунда е за последно, всеки миг от живота трябва отчаяно да носи смисъла на целия
живот.

Тези от вас, които искат да се потопят в един свят без пунктуация, могат да вземат в ръка „Обещавам ти провал“, да подострят молив и смело да поръчат: „Едно кафе и една вечна любов, моля.”

Насладете се на откъс от книгата, както и на чудесния подробен текст на Деси Желева за „Обещавам ти провал“.