fb
БългарияНовини

Община Хасково обяви XLVI Национален конкурс за дебютна литература “Южна пролет” 2018

1 мин.

Община Хасково организира XLVI  Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“, който ще се проведе на 18, 19 и 20 април 2018 г. Участие в конкурса могат да вземат автори до 40-годишна възраст със свои първи книги, киносценарии и пиеси в следните жанрове:

1. Поезия (стихосбирки, поеми) – издадена книга
2. Проза  (разкази, повести, романи) – издадена книга
3. Литературна критика и литературна история – издадена книга
4. Детска литература – издадена книга
5. Филмов сценарий
6. Драматургия

Община Хасково присъжда във всяка от шестте категории награда „Лауреат“ с бронзова статуетка „Пегас“ и парично възнаграждение в размер на 1000 лв.

Организаторите връчват и награда на името на първия български книгоиздател „Александър Паскалев“ в размер на 2000 лв. за цялостен принос в областта на литературата и изкуството. Ще бъдат присъдени и допълнителни отличия.

Книгите, киносценариите и пиесите за конкурса следва да са издадени в периода от 1 януари 2017 г. до 31 март 2018 г. включително. Те трябва да се представят най-късно до 31 март 2018 г. в пет екземпляра, които не се връщат обратно, заедно с биографични данни за автора, негова снимка (по възможност в размер за паспорт), e-mail и мобилeн телефон на адрес:

6300 Хасково
Oбщина Хасково
пл. „Общински“ №1
Дирекция „Хуманитарни дейности и обслужване на населението“

За базара на книгата при проявено желание участниците могат да предоставят от своите книги при пристигането си в Хасково. Организаторите поемат разходите за нощувки на участниците в конкурса.

Снимка: Haskovo.bg