fb
БиблиотекитеНовини

Очакваме дебютния фантастичен роман „ЛАМЯ ЕООД“ на Марин Трошанов

2 мин.

lamq_koricaСценаристът на комикса „Дамга”, който бе включен в албумите с български комикси „Над дъгата” и „Над дъгата 2”, Марин Трошанов ще представи дебютния си роман „ЛАМЯ ЕООД”  на 14 ноември от 19.00 часа в Литературен клуб „Перото” (НДК, пл. България №1).

Освен автора, на събитието ще присъстват и художникът Петър Станимиров, също работил по „Дамга”, и певицата Nestynarka. Корицата на изданието е дело именно на Станимиров, а вътрешните илюстрации са нарисувани от Веселин Чакъров. Книгата издава издателство „Фют“, под новия си бранд за литература за възрастни „Фаетон“, създаден специално по случая.

unnamed-1Извън заниманията си като автор, Трошанов заема висока позиция в IT сектора – мениджър на екип в софийския офис на HP. Той бе един от 12-те финалисти в конкурса за млади мениджъри и предприемачи Next Generation 2015.

Романът му „ЛАМЯ ЕООД” е в жанра на фантастиката и се развива в днешни дни в България. Историята е мрачно красива приказка, която започва на брега на морето, кръстосва улиците на столицата, криволичи из зловещи загадки и надниква в тайни, за чието съществуване никой не е подозирал.

„Пламнала под утринните лъчи с мимолетна целувка на плажа, любовта между Станимир и Мая се разгаря буйна и несъкрушима. Но един ден момичето изчезва безследно и животът на Станимир се преобръща. Следващите петнадесет години той прекарва в безплодно търсене, което го сблъсква с могъщи свръхестествени сили и го изправя срещу страховити същества и опасности. Но каквото и да го сполети, една малка светлинка винаги озарява пътя му – стремежът да разбере истината за любовта на живота си.”


unnamed-2