fb
БиблиотекитеНовини

Първата денонощна библиотека в София – с призив за дарения

1 мин.

Първата денонощна библиотека в София StudyHub ще отвори врати на 1 октомври в Студентски град, а създателите ѝ призоваха всички, които имат възможност, да дарят книги.

Приемат се както художествени, така и академични издания. Всички, които искат да направят дарение, могат да пишат на  studyhub.bulgaria@gmail.com, за да обяснят подробно с кои свои книги са склонни да се разделят. Ако действително подпомогнат дейността на библиотеката, те ще получат 10 % отстъпка.

Идеята на създателите на StudyHub е това да е едновременно споделено пространство за учене и модерна денонощна библиотека. StudyHub се намира до Висшето училище по телекомуникации и пощи, разположено е на площ 170 кв.м и разполага с 50 места за индивидуално, групово учене или организиране на събития. Библиотеката ще работи денонощно, ще бъде с картов достъп, а картата за студенти за 24/7 за един месец ще бъде само 30 лв. 

Създателите на StudyHub обаче се нуждаят от още 3000 лева, за да могат да запълнят последните дупки в бюджета си и да отворят без притеснения. Затова са и стартирали кампания в Platformata.bg, където всеки, който има възможност, може бързо и лесно да подпомогне каузата им.

Вижте още:

Библиотека процъфтява насред оръжеен пазар в Пакистан

Боклукчии отвориха библиотека с изхвърлени книги

Снимка на публикацията: Pexels