fb
Издателски проектНовини

Пътеводител в света на сватбите

4 мин.

Коледа и Нова година са празнични дни, които ни карат да се замислим за топлината на дома и да правим планове за щастливо бъдеще. Знаете ли, че заедно със Свети Валентин, това са дните с най-много нови годежи в годината?

нашата мечтана сватба в лесни стъпки, николай митевСлед първите романтични дни и честитки идва и голямото предизвикателство – организацията на самата сватба. Тъкмо навреме за това излиза първата книга на популярния сватбен фотограф Николай Митев – „Нашата мечтана СВАТБА (в лесни стъпки)“.

Всичко започва през 2012 година, когато Ники се захваща с публикуването на  идеи и насоки в блога си за младоженци, организиращи сватба. Днес почти всяка булка в България стартира подготовката на своята сватба от блога на Ники Митев, а негови статии и снимки са публикувани в популярни сватбени списания и се разпространяват в много посещавани онлайн общности като BG-Mamma и Svatbata.bg.

След повече от година работа по книгата съветите и насоките на Ники са актуализирани, допълнени и систематизирани в едно удобно томче, което разказва за съвременната българска сватба – такава, каквато се случва в действителност днес, без преводи на чуждестранни съвети, които не са съвсем приложими у нас, или препратки към остарели ритуали и традиции, които никой всъщност не прилага.

Луксозното издание се побира в дамска чанта (тествано е!) и освен на бъдещите младоженци може да бъде полезно и на професионалистите в бранша, кумовете, родителите и гостите на една сватба. Изящният дизайн и цветни фотографии го правят в прекрасен подарък, изпълнен с много любов и надежда за щастливо бъдеще.

nashata-mechtana-svatba-v-lesni-stapki_5Първите седем стъпки след годежния пръстен:

  1. Първата ви стъпка е правилният избор на дата. Хубавите ресторанти, удобните часове в ритуалната зала и най-добрите фотографи, диджеи и оператори се заемат между шест месеца и една година по-рано за популярните за сватби дати. Помислете и за резервна дата известно време след първата.
  2. Заедно с датата трябва да направите и ориентировъчен списък с гостите. Така ще може да се ориентирате ресторант с какъв капацитет да търсите.
  3. Обсъдете с вашата половинка за каква сватба мечтаете. Голяма с много гости или в по-ограничен кръг. Сватба във вашия град, в родното място, някъде в планината или на фона на морето. На открито или на закрито. Дневна или вечерна.
  4. След като вече имате дата, приблизителен брой гости и начална идея, може да пристъпите към избор на подходяща локация за сватбата. Ако се колебаете между няколко места, не пропускайте да попитате за съвет и идеи фотографа, оператора, дисководещия, сватбения декоратор и изобщо хората, с които вече сте влезли в контакт във връзка със сватбата ви.
  5. Наред с избора на ресторант трябва да се ориентирате и за фотограф, видеооператор и дисководещ. Всички те могат да поемат само една сватба за дадена дата.
  6. На срещите с фотографа и видеооператора можете да обсъдите подходящия график в сватбения ден, в това число какви часове да запазите за ритуалната зала и църквата, а пък диджеят ще ви запознае с това какво се случва на тържеството в ресторанта. Обсъдете графика с тях, дори и да имате сватбен агент, защото така ще получите още няколко обосновани гледни точки за приятното протичане на сватбата ви. На следващите страници в тази книга също ще получите ценни идеи и съвети за правилното разпределяне на времето в сватбения ден.
  7. Когато имате яснота за графика, е време да запазите часовете в ритуалната зала и църквата.

Очаквайте скоро авторско ревю на книгата от Алекс Кръстев, а дотогава можете да надникнете в рубриката „Как четеш“ и библиотеката на Николай Митев или да разгледате страници от книгата:

 

Снимки: Николай Митев, nmitev.com