fb
@-книгиАудиокнигиНовини

„Проектът „Аве Мария“ на Анди Уеър спечели Audies 2022

2 мин.

„Проектът „Аве Мария“ на Анди Уеър, (в превод на български с логото на изд. БАРД) спечели приза за аудиокнига на годината. Това стана ясно на  церемонията по връчването наградите Audie, организирана от Асоциацията на аудио издателите. Печелившата аудиокнига е с продължителност 16 часа и 10 минути, като това е несъкратена версия на изданието на Уеър от 4 май 2021 г., издадена от Penguin Random House. Разказана е от Рой Портър и публикувано от Audible Studios. „Проектът Аве Мария“ също спечели и в категорията „научна фантастика“. Категорията беше оценена от авторката Кристен Арнет, журналистката Гейл Форман и редакторът Сейджа Ранкин.

„Аудиоверсията на „Проектът „Аве Мария“ направи точно това, което искам да направи аудиокнигата, а именно да използвам носителя за разширяване на историята. Ако тази научнофантастична книга можеше да направи фен от мен, любител на съвременната реалистична фантастика, тя определено би могла да спечели всеки, който слуша за първи път аудио“, каза Форман, цитиран от The Hollywood Reporter.

Водещ на виртуалната церемония за обявяването на 27-те годишни награди беше актьорът Кал Пен.

Сред победители в другите категории бяха Лин-Мануел Миранда, който спечели приза за най-добър мъжки разказвач за продукцията на „Аристотел и Данте се гмурват във водите на света“ от Бенджамин Алире Саенц, (изд. „Сиела“).

Барак Обама спечели в категорията за най-добър разказ на автобиографията му „Обетованата земя“ (изд. „Софтпрес“), издадени от Penguin Random House Audio.

Стивън Кинг оглави категорията за „Мистерия“ с книгата „По-късно“ (изд. БАРД).

„Be Dazzled“ на Райън Ла Скала, разказана от Пийт Крос и публикувана от Dreamscape Media, спечели наградата за ънг адълт.

Пълния списък с победителите можете да разгледате тук

Ето и запис на обявяването на победителите: