fb
НовиниПо света

Пуснаха безплатна е-книга с речи и интервюта на Стив Джобс

2 мин.

Официалният архив на Стив Джобс пусна първото си дигитално произведение – безплатна електронна книга. Озаглавена е Make Something Wonderful и представлява колекция от речи, интервюта и кореспонденция от основателя на Apple. Идеята на организацията, която съхранява паметта за Стив Джобс жива, е книгата да вдъхнови читателите да направят нещо прекрасно, пише Good e-reader.

Светът се раздели с основателя на Apple през 2011 г. Джобс почина на 56 години от рак на панкреаса, оставяйки след себе си вдъхновяващо наследство за предприемачи и фенове на бранда. В дигиталната книга са събрани истории за детството му, пътешествието му с Аpple и времето, прекарано в Pixar и NeXT. Книгата включва и някои реални изображения, които са били виждани преди. Въведението е на Лорън Пауъл Джобс, съпругата на Джобс. Безплатната електронна книга може да бъде свалена тук.

Заглавието на книгата е избрана част от речта на Джобс, която изнася по време на среща в Apple след пускането на първия iPhone през 2007 г.

„Един от начините, по които вярвам, че хората изразяват своята признателност към останалата част от човечеството, е да направят нещо прекрасно и да го пуснат на пазара.“

През есента на 2022 г. приятелите и семейството на Стив Джобс основаха архив, за да отпразнуват живота, работата и кореспонденцията на технологичния титан. Предназначението му е да се превърне в ценен ресурс за новите поколения, за да се вдъхновят и да оставят свои собствени следи.

Вижте още:

„Стив Джобс“ по биографията от Уолтър Айзъксън – на екран през януари 2016 [видео]
Стив Джобс. The биография от Уолтър Айзъксън
Официалният биограф на Стив Джобс Уолтър Айзъксън с нова книга у нас – „Иноваторите“
Биографията на Стив Джобс – бестселър още в предпечат