fb
БългарияНовини

Различието в „Читатели четат поезия” предизвиква поетите Яна Пункина и Иван Димитров

2 мин.
chitateli chetat poezia 5 izdanie

Поезията е динозавър, движи се бавно и
има нужда от време да се намести в пространството.”

Из интервю с Владислав Христов

 

Qna PunkinaТрадицията на читателските ателиета „Читатели четат поезия” продължава, а кръгът на читателите се разраства. Новите селектирани поетични книги и автори за петото издание са „Поет на портрет“ (изд. София: Поетики) на Иван Димитров и „Частите на тялото“ ( Издателство ЕРГО ) на Яна Пункина.

По познатия и усъвършенстващ се модел на ателиетата на 5 ноември, от 19,30 ч., в бар „Ателието“ (ул. Цар Самуил 50), читателите за 5 път ще се съберат за споделяне и съ-авторство на поезия. Ще попаднат във въртопа на две гледни точки, две противоположности във възприемането на жената, тялото, любовта. Очевидни са опозициите, обединяващата част ще се разбере на място.

Търсейки своето развитие, в това издание читателското ателие предлага няколко нови момента. Въвеждане на четвърти панел: разговор на живо с поетите пред читателите.
Идеята се оформи на предходното издание на ателието с участието на поетите Иван Христов и Галина Николова. В тази част ще се чуят отговори на въпросите защо, какво, къде, кога се е случила книгата и интересни случки около издаването й. По желание и предложение на читателите четвърти панел ще разкрие тайни и мистерии за пътя от белия лист до книжното тяло.

Вторият нов и завладяващ различен момент е последващият концерт на един от поетите Иван Димитров, който за втори път ще създава китарната среда и музикални ефекти на читателското ателие.Ivan Dimitrov

Както казва редактора ни „Поезия” Петрана Петрова, инициатор и създател на ателиета: „Целта все по-успешно се постига: споделяне на вкуса към поезията от към читателска гледна точка и реактуализация на поетични книги”.

Предвижда се виртуално включване от Будапеща на Мартин Христов, собственик на изд. „Ерго” и съмишленик на идеята на ателиетата.

Не забравяйте да се присъедините и към фейсбук събитието на „Читатели четат поезия” – 5-то издание, а след това, разбира се, да си подарите различна вечер на място.

С медийната подкрепа на www.AzCheta.com – Аз чета, сайтът за твоята книга

Всеки първи вторник на месеца в дома на ателието – бар „Ателието“.

[ + ]