fb
СпециалниЧети повече

Събуди заспалите книги в своята библиотека с „Разменям мое за твое“ 4

2 мин.
Razmenyam moe za tvoe 4

Със сигурност тази година успяхме да усетим магията на книгите на техния Световен ден – 23 април с всички кампании, които се организираха в цялата страна.

razmenyam moe za tvoe 3Хубавата новина обаче е, че през цялата седмица страхотните книжни инициативи за отбелязване на празника продължават. И ако в сряда не сте успели да пуснете своите книги „на свобода“ в нашата буккросинг кампания, то не съжалявайте, защото още в неделя имате възможност да се включите в четвъртото издание на „Разменям мое за твое“ 4 и да събудите духа на заспалите книги по библиотечните рафтове у дома, като им намерите нови читатели и нов дом.

Събитието ще се случи на 27 април от 12 до 19 часа в Галерия „Ластици“ (ул. Герлово 13, виж на картата) като „ще се разменят книги и послания, неограничени във времето“ по думите на организаторите от Сдружение АС – Лаборатория за културни инициативи. Но ние от собствен опит знаем, че ще също ще се разменят и много интересни истории, идеи и усмивки.

Правилата на събитието са лесни и непроменени от предишните години – донасяш книга или няколко и си тръгваш с неочаквано съкровище, остaвeнo от друг. Не се проявява дискриминация към нито една книга или жанр, защото, както организаторите разказват, за всяка книга има конкретен човек.

Повод за събитието и тази година е Световният ден на книгата и авторското право. Празникът е под егидата на ЮНЕСКО, a датата е свързана със стара каталунска традиция. В Барселона на 23 април дамите подаряват книга на мъжете, а те отвръщат с пролетно цвете.

razmenyam moe za tvoe 3„Аз чета“ е медиен партньор на инициативата и ще се постараем да Ви държим информирани за най-интересното, което се случва по време на събитието в неделя.

Тук може да се присъедините към фейсбук събитието на „Разменям мое за твое, а силно препоръчваме да харесате и страниците на иницитивата и на „Сдружение АС – Лаборатория за културни инициативи„, защото от тях очакваме още много интересни кампании в сферата на културата.

Научете повече за предишните издания на инициативата „Разменям мое за твое“ – 1, 2, 3, както и за събитието А5 на Сдружение АС, което миналата година ни очарова в продължение на 4 седмици в Западен парк в София. Разгледайте и галерия със снимки от миналогодишното издание на „Разменям мое за твое“

Прочетете и как чете Адриана Панева, човекът в основата на организацията на „Разменям мое за твое“.

Изгледайте и видеото за инициативата, което направихме след първото издание на „Разменям мое за твое“: