fb
Ревюта

Речно чудовище в Града на скейтбордовете

1 мин.

В тих и топъл летен ден, който с нищо не обещава да е по-различен от всички останали щастливи дни, обитателите на Града на скейтбордовете са сполетени от неочаквана беда. Дядо Риболовко се връща на бегом от Бурната река и съобщава, че от нея е изплувало ужасяващо чудовище – голямо, синьо и много страшно! Очите му – като на муха; главата – като на великан; на гърба с голям казан; от устата му стърчат пръчки, а звуците, които издава… Аааргх! Ужас!

Третата книжка от поредицата „Градът на скейтбордовете“ прибавя нови щрихи към сюжета, изграден от Мария Мартин, повдигайки още малко завесата пред погледа на читателите. Освен веселото градче и познатите към момента персонажи, малчуганите ще научат за съществуването на Бурната река, извираща от Синята планина. Ще разберат, че освен градчето със скейтбордисти съществува и Град до голямото море, чиито обитатели обичат да се гмуркат под водата и да се грижат за морските и речни дъна. Те ще се запознаят и с още няколко от симпатичните герои на авторката.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Не пропускайте да прочетете и ревюта за книжките „Боб и падащите звезди“„Как дядо Желе откри Пътя на усмивките“, „Слончето от цирка“, „Годишното състезание“ и „Как баба Борди полетя с балон“.