fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

Ревюта

Феноменалният успех на Роналдо – момчето, което знаеше какво иска

1 мин.

Никога не съм била почитателка на Роналдо. Винаги ми се е струвал прекалено вманиачен във външния си вид, твърде самонадеян и егоистичен. Разбира се, тези нагласи нямат нищо общо с уменията му да играе футбол – дейност, в която безспорно е адски добър.

Възторгът ми от книгата за Лионел Меси, написана от полякинята Ивете Жултовска-Дарска, ме провокира да проверя дали мнението ми за КР7 ще се промени коренно след прочита на „Роналдо: Момчето, което знаеше какво иска“ (изд. „Егмонт“). Двеста страници по-късно резултатът е следният: все още не симпатизирам на португалеца от сърце и душа, но все пак нагласата ми към него се промени. Защо?

Писателката разказва за живота на футболиста съвсем честно – без да спестява на читателите и лошите му прояви. Вероятно тъкмо те са дори по-важни за превръщането му в онова, което е днес – пример за подражание на милиони момчета по света. Силата на характера му е и едно от нещата, които ме изумиха най-много – за разлика от Меси, който винаги е притежавал задружно семейство, способно да преодолява трудностите заедно, в случая с португалеца недостатъците на бащата оказват своето влияние, макар и на подсъзнателно ниво.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

[ + ]