fb
БългарияНовини

Събират дарения за издаване на книгата „Въпросът за развода“

2 мин.

Сумата от 2 000 лв. е крайната цел на Фондация „Кожа – платформа за психично здраве“ за издаването на книгата Въпросът за развода. За деца и родители”. Това е втората книжка от поредицата “Въпросът за…”, следваща “Въпросът за смъртта. За деца и родители”. Кампанията по събирането на средствата стартира преди дни в „Платформата“ на Фондация Bcause и вече обедини десетки хора, съпричастни с каузата. Финалът на инициативата е фиксиран за 29 август.

Книгата “Въпросът за развода” от д-р Калина Йорданова и Борислава Мечева дава някои идеи за начина, по който бихме могли да разговаряме с децата, когато родителите им вземат решение да се разделят и да заживеят отделно. Тя е замислена за деца от 4- до 10-годишна възраст и техните родители, но е подходяща за всеки, който има нужда от подкрепа при разговор в темата за раздялата на мама и татко.

Книгата е създадена на основата на дългогодишната работа на авторите с деца и семейства. Тя отразява една често срещана форма на семейство и процес на развод на партньорите и не претендира, че обхваща всички разнообразни форми на семейства и двойки.

Книгите ще бъдат изпращани като благодарност за дарения, направени към фондацията. Събраните в кампанията средства ще бъдат използвани и за осъществяването на проекти, насочени към подобряване на психичноздравната култура и борбата със стигмата върху психичното здраве, достъпа до психичноздравна грижа и нейното качество.

Книгата е с илюстрациите на Ирина Арменкова, а реактор е Ирина Атанасова.

Всеки, който иска да подкрепи инициативата, може да направи дарение тук.