fb
БългарияНовини

Срещите с писателя Недялко Славов продължават в Русе и Варна

1 мин.

недялко русеСрещите с писателя Недялко Славов, които Издателска къща „Хермес“ организира през месец април, продължават в Русе и Варна. Почитателите на Славов в двата града ще могат да се срещнат с него и творчеството му на 21 и 22 април.

Събитието в Русе ще се проведе в книжарница „Хермес“ на 21-и (четвъртък) от 18,00 ч., а във Варна в Арт Салон на Радио Варна на 22-и (петък) със същия начален час.

Недялко Славов е автор на сборници с поезия, разкази, пиеси и романи. Творбите му са превеждани на английски, немски, руски и гръцки. Негови пиеси са поставяни на различни сцени. Носител е национални литературни награди за поезия и проза, сред които и на Националната награда за литература „Хр. Г. Данов“ за романа „Фаустино“ и награда „Иван Николов“ за сборника с поеми и стихотворения „Мраморни години“.

През 2014 г. романът му „Портрет на поета като млад“ спечели награда „Пловдив“ за литература и беше удостоен с множество престижни номинации, сред които за награда „Хеликон“, за български роман на годината от Национален дарителски фонд „13 века България“ и за годишна награда на Портал „Култура“ в категория проза. Много добре приети са и романите му „Вертиго“ и „432 херца“ (носител на голямата литературна награда „Хеликон“ за 2015 година).