fb
@-книгиАудиокнигиСпециални

Storytel прогнозира увеличение на приходите си от около 35% до 2023 година

2 мин.

Storytel, водещата платформа в Европа за електронни и аудиокниги, проведе “ден на капиталовите пазари” в Стокхолм във вторник, отворен за инвеститори, анализатори и медии. Компанията обяви, че си поставя за цел средно увеличение на годишните приходи от около 35% в периода 2020-2023 година. Растежът включва рязък скок тази година – около 201-212 милиона долара, и продължаване на тенденцията в следващите години.

Йонас Теландер (снимка: webcafe.bg)

Според прогнозите на компанията през 2020 г. платформата ще навлезе в още два до четири нови пазара, а абонатите ще се увеличат с 36%. Това би означавало, че до края на годината ще има над 1 млн. 500 хиляди абонирани клиенти. Очаква се и стартиране на услугите на Storytel в 1 до 3 нови пазара и продължаване на разрастването в 20 от държавите, където услугите вече са достъпни.

“Силната позиция на Storytel на местно ниво и уникалното позициониране на многобройни пазари, дава увереност на компанията, че ще увеличава пазарния си дял на световния пазар на аудиокнигите. Това се случва в зората на мощния растеж, движен от потребителите и новите начини да възприемаш историите”, каза Йонас Теландер, основател и изпълнителен директор на Storytel.

Целите на компанията до 2023 година включват ръст от около 40% на абонатите с платен план и увеличение на годишните приходи с около 35%. Услугите на Storytel се очаква да станат достъпни в още 20 нови държави.

Storytel е основана в Швеция през 2005 г. и е първата в света стрийминг платформа за електронни и аудиокниги. Вече е достъпна на три континента, като в България стартира през декември 2018 г. с 300 български и около  50 000 англоезични заглавия в каталога си. В момента „Аз чета“ и Storytel провеждат кампания, в рамките на която ти дават възможност да ползваш 30-дневен безплатен тестов период с мобилното приложение на Storytel – използвай неограничен брой аудио и е-книги, като избираш сред 700 български и 50 000 заглавия на английски език. Опитай сега на www.storytel.com/bg/bg/azcheta!