fb
Ревюта

Страсти по госпожица Пондероза

2 мин.
strasti po gospojica ponderoza

2191.200Всичко започва с едно предчувствие. Онова предчувствие, което подтиква Фернанда Пондероза да тръгне на пътешествие към далечното италианско село, в което се е омъжила нейната сестра близначка.

Всичко започва със самотника Аркадио Карнабучи, който засажда семената, купени от циганка, с надеждата, че те най-сетне ще доведат истинската любов в живота му.

Всичко започва със загадъчен аромат, който подлудява хората и животните. Сладък грах, рози, хляб или вино? „Никое от предположенията не бе вярно. Беше страст. Онези, които я вдъхнаха — сред тях и аз, — бяха поразени от нея.“ А аз бях поразена от романа на Лили Прайър.

„Страсти по госпожица Пондероза“ е една от най-страстните и еротични книги, които съм чела някога. И е толкова пленително прекрасна… както и самата госпожица Пондероза.

Тя поразява всички. Освен злощастния Аркадио, който я е чакал цял живот, но който, уви, е неспособен да спечели сърцето й. Жертви на пламенната й красота и студено отношение стават Луиджи Бордино, влюбеният в хляба пекар, всички млади и стари мъже, които се точат през месарницата на Примо Касторини, изкушени от знойната плът на новата му помощничка, а не от сочните шунки.

Страстта между Примо и Фернандае толкова осезаема, че сякаш можеш да я разрежеш с нож, да я претеглиш на кантара, да я вкусиш и да се опияниш от нея. Той я гледа и вижда, че „полюляването на ханша й беше като извивката на вълна, съединяваща се с пясъка на плажа. Като човек, който никога не бе виждал океана, той искаше да легне и да се потопи в него.“.

Но няма да ви разкрия повече. Нито кой е загадъчният разказвач, нито дали Аркадио намира любовта, нито… Не, нищо повече няма да ви подскажа. Прочете книгата, ако искате да задоволите страстното си любопитство!