fb
TaxiMe ReadsСпециални

TaxiMeREADS продължава с фототипно копие от тефтерчето на Васил Левски в избрани таксита

1 мин.

От 20 февруари клиентите на избрани таксита в София, включени в услугата TaxiMe, ще могат да се докоснат до оригиналните бележки на Васил Левски, докато разлистват фототипното копие на неговия бележник. Поводът е 19 февруари и отбелязването на 144-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата.

Това е част от инициативата TaxiMeREADS на компанията TaxiMe, която в партньорство с „Аз чета“ си поставя за цел да стимулира четенето на стойностна литература. В рамките на кампанията до момента в такситата са разпространявани кратки разкази и поезия. В Деня на Будителите, 1-ви ноември, бяха представени стиховете на Христо Ботев и Иван Вазов.

“Моята майка е историк и от четиригодишен съм закърмен с историите, които ми е разказвала за Левски. Наистина съм повлиян от неговото дело и характер и се надявам клиентите на TaxiMe да почувстват същото, макар и за малко, докато разлистват тефтерчето, събрало неговите мисли, впечатления, вяра и надежди. Имаме нужда от това”, смята Христо Чернев, изпълнителен директор на TaxiMe.

TaxiMe подбира най-качествените таксиметрови шофьори в града и ти дава бърз и удобен достъп до тях през мобилно приложение. Към момента са включени над 3000 шофьори.