fb
От издателстватаСпециални

Тийн сезон с романите на издателство „Ибис“

3 мин.

Advertorial

По случай тематичната ни Седмица на YA книгите ви представяме селекцията на издателство „Ибис“ за втората половина на 2018 година. Тя включва жанрово разнообразни юношески заглавия – от фентъзи до такива, разглеждащи наболели проблеми от живота на един тийнейджър. Разгледайте част от акцентите на издателството, както и романите, които ще излязат през идните няколко месеца.  

 

„Елайза и нейните чудовища“ от Франческа Запия

Това е книга за тийнейджъри и родители. Роман, в който се преплитат няколко важни теми – за онлайн общуването, приятелството, фендъма, тревожността и отношенията с родителите. Същевременно книгата е написана увлекателно и гъделичка любопитството с история в историята, с комикса „Чудовищно море”. Читателят проследява живота на затворената и необщителна Елайза Мърк, която в интернет е истински феномен (тя е анонимната създателка на „Чудовищно море“). Елайза ще открие, че реалният живот е също толкова вълнуващ, колкото и виртуалния.

 

„Небе в дълбините“ от Адриен Йънг 

Историческо фентъзи, което се опира на викингската култура и набляга повече на реалистичните битки и преживявания. Главната героиня Ийлин е силна, смела и борбена. Чрез вековната вражда между два враждуващи клана е засегната темата за това доколко различни сме от другите. Не липсва и романтична нишка, която е оставена на заден план и не отнема вниманието от основната сюжетна линия.

 

„До всички момчета, които съм обичала“ от Джени Хан

Историята на Лара Джийн спечели толкова сърца, че няма нужда от представяне. Читателите се влюбиха в момичетата Сонг и не е случайност, че първият роман „До всички момчета, които съм обичала“ беше екранизиран. Премиерата на филма се състоя на 17 август по Netflix, а в главните роли на Лара Джийн и Питър, влязоха съответно Лана Кондор и Ноа Сентинио.

 

„Хартиени сърца“ от Али Новик

Друга романтична и пленяваща история, която излиза тази седмица под логото на издателство „Ибис“, е „Хартиени сърца“ от Али Новик. Какво ще се случи, когато момчето, по което си падаш, се окаже световноизвестен музикант? Фелисити ще поеме на път в буквалния и преносния смисъл, за да открие повече за себе си и бъдещето, което иска да има.

 

„С обич, Саймън“ от Беки Албертали

История, излязла като от дневника на един тийнейджър. В нея ще се припознае всеки, преминал през училищните драми и проблеми, но това е също така разказ за възмъжаването и разкриването. Романът е екранизиран, а ролята на Саймън се изпълнява от Ник Робинсън. Макар филмовата версия да има известни разлики в сравнение с книгата, и двете истории са прекрасни и наистина е трудно да се прецени, коя е по-хубава. От издателство „Ибис“ потвърдиха, че предстои да издадат и Leah on the Offbeat, която проследява перипетиите на най-добрата приятелка на Саймън, Леа.

„Само пет стъпки“ от Рейчъл Липинкот

Книгата, която ще излезе през декември, също е филмирана и ще може да я гледате на голям екран през 2019 година. „Само пет стъпки“ от Рейчъл Липинкот е история, която въпреки сериозната тема ще ви вдъхнови и изпълни с желание за живот. Уил и Стела са понесли един от най-тежките удари на съдбата. Те са болни от кистознафиброза, заради която трябва да се съобразяват с множество ограничения, но те не са сломили духа им. Тяхната сила е заразителна и това е една от най-жизнеутвърждаващите истории, които ще прочетете. И не се притеснявайте, няма да са ви нужни пакети с носни кърпички. Романът ще ви остави усмихнати :)

[ + ]