fb
БългарияНовини

Trouble Bakers с вкусна инициатива в полза на борбата с рака на гърдата

2 мин.

След успеха на благотворителната продажба на коледни кутии в подкрепа на независимото просветно сдружение НЧ „Читалище.то“ книжните сладкарки Деси и Пролет са замислили нова кулинарна изненада за месеца на влюбените. До края на януари можете да поръчате кутия шоколадови изкушения с включена тайна книга, от която са вдъхновени рецептите. Цената на кутията е 30 лв., а 10 лева от стойността ще бъдат дарени на фондация „Една от 8“. Фондацията осигурява безплатни профилактични прегледи за ранно откриване на рака на гърдата, както и психологическа, емоционална и информационна подкрепа за жени с такава диагноза.

Можете да направите вашата поръчка чрез лично съобщение до Facebook страницата на Trouble Bakers, а готовите кутии ще ви очакват точно навреме за празника – на 12 и 13 февруари между 16 и 20 часа в бар „Абордаж“ на ул. „Веслец“ № 22 в София. Предложението важи до края на месец януари, но броят на кутиите, които Деси и Пролет могат да подготвят, е ограничен, така че организаторите съветват да не чакате до последния момент.

През последните четири години Trouble Bakers станаха популярни и разпознаваеми не само с оригиналното съчетаване на интереса към кулинарията и книгите, но и с многобройните благотворителни инициативи, които подкрепят всеки месец на своите събития. Преди малко повече от година те основаха първия в България „мълчалив“ клуб за читатели-интроверти, чиито срещи бързо набраха популярност. В момента сбирките са временно преустановени заради противоепидемичните ограничения, но участниците нямат търпение при първа възможност да ги възобновят.