fb
БългарияНовини

Търси се… корица

1 мин.
choveshkata logo

„Човешката библиотека” търси автор на корицата на предстояща антология. „За спасяването на света” се нуждае от изобретателен и оригинален художник, който да въобрази в единство 48 текста, разделени в осемте раздела на книгата.

Осигурена е парична награда, чиято стойност ще варира в зависимост от продадените бройки. Художниците на всички харесани корици ще получат по три електронни книги от поредица „Човешката библиотека“ по свой избор. При съгласие на участващите в конкурса художници, предложените корици ще бъдат публикувани в галерията на „Човешката библиотека”.

Избраната корица ще се използва и за електронното, и за хартиеното издание на антологията. Срок за изпращане на предложенията: 20 октомври 2013 г. Пълните условия и изискванията на конкурса за корица може да видите на сайта на ЧБ.

Антологията „За спасяването на света” е втората антология на книжната поредица и подобно на първата – „Тринайсетте цвята на дъгата”, ще се разпространява съвместно с Дружество на българските фантасти „Тера фантазия”. Близо една година е отнело сглобяването на текстове и раздели в жанра „Фантастика” на съставителите и екипа на библиотеката, която „сбира човеци”.

Интересен е и подходът за разпространение и определяне на цената на антологиите: тиражът и цената изцяло ще зависят от броя предварителни поръчки. Екипът е отворен и за предложения от страна на читателите.

[ + ]