fb
Ревюта

Уроци по география със „Софùя и хвърчащото креватче“

1 мин.

Подходих към „Софùя и хвърчащото креватче“ от Момчил Коритаров предпазливо. Знаех, че е първа книга на младия творец и се опасявах, че писането в мерена реч може да му е изиграло лоша шега. От друга страна, логото на „Ink“ (импринт на издaтелство „Locus“) и обещанието за аудиокнига с гласовете на Ненчо Балабанов и Албена Павлова приспаха първоначалните ми притеснения. За щастие!

Историята проследява вълнуващите пътешествия на момиченцето Софùя, което получава летящо креватче като подарък от стар вълшебник, когото нагостява. Макар и да не подозира какво я очаква, малката героиня бързо разбира какъв късмет я е сполетял – да лети в облаците, да посещава чудни страни по целия свят, да похапва екзотични храни, да събира впечатления. Летящото креватче на Софùя не признава държавни граници – докато героинята спи, то я пренася през полюсите, до Австралия и Америките, изкачва я на върха на планините и неизменно я връща у дома, в България.

Текстът е обогатен с рисунките на Мартин Петров, а в диска с аудиокнигата, като фон на гласовете на Ненчо Балабанов и Албена Павлова, звучи нежна мелодия, композирана специално за изданието от Милен Апостолов и изпълнена от цигуларя Иван Стайков.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!