fb
@-книгиБуккросинг

В Троян поставят къщичка за книги в памет на поета Ивайло Иванов

1 мин.

В навечерието на празника на българската писменост и култура 24-и май  в центъра на Троян ще бъде поставена къщичка за книги. Идеята е на Нели Генкова – преподавател в Софийския университет, която е родом от Троян, съобщава Troyanexpress.com.

Инициативата е подкрепена и реализирана от община Троян в памет на поета Ивайло Иванов, който почина в края на май миналата година. Откриването на къщичката на 22-и май съвпада с годишнината от смъртта му.

Всеки, който желае да дари книги за къщичката, може да ги остави при дежурния служител в сградата на Общината, така че в деня на поставянето й гражданите на Троян да намерят хубави и разнообразни книги.

Ивайло Иванов е автор на стихосбирките „Филологически поеми” /2007/, „Пастирът на мухи” /2008/, „Песен за бащите на прехода“ /2010/, „Брачни песни“ /2013/, „Светогорски пътеписи“ /2013/, „Нов сън за щастие“ /2015/. Негови творби са превеждани на немски, руски, литовски и унгарски. Сътрудничи на различни литературни издания, продава стари книги. Умира на 30 май 2016 г. дни преди премиерата на последната си стихосбирка.