fb
БългарияНовини

#ВкъщиСъмИЧета 16 представя Захари Карабашлиев и романа му „Опашката“

2 мин.

Издание 16 на съвместната ни кампания с Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца – #ВкъщиСъмИЧета, ще представи писателя Захари Карабашлиев с новата му книга „Опашката“ (изд. „Ciela“). Онлайн събитието ще се проведе на 24 февруари (сряда) от 18 ч. на Facebook страницата на библиотеката.

Захари Карабашлиев е писател и главен редактор на издателство „Ciela“. В новата си книга „Опашката“ Карабашлиев успява да създаде изключително увлекателна плетеница от мрак и светлина, обединяваща елементи на дистопична фантастика, любовен романс, изпепеляваща политическа сатира и драма на абсурда. Така историята на Павел Панев безспорно се превръща в най-дръзката му творба.

Дебютната книга на Карабашлиев – „18% сиво“, печели наградата „Цветето на Хеликон“ през 2008 г. за най-продаван роман във веригата книжарници. Следва сборникът с разкази „Кратка история на самолета“. Той печели наградата „Хеликон“ за 2009 г. и също е преиздавана многократно. Други негови сборниците са „Откат“ (2010) и „Симетрия“ (2011). Карабашлиев е съставител на две антологии на съвременни български разкази: „Обича ме, не те обича“ (2015) и „Преодоляване“ (2016). През 2017 г. излиза романът му „Хавра“, който е отличен с националната награда „Роман на годината“ на Фонд „13 века България“, наградата за проза „Христо Г. Данов“, а също наградата на фондация „Комунитас“. През 2018 г. излизат две негови книги – сборник с разкази и есета „Не толкова кратка история на самолета“ и повестта „Жажда“.

Можете да поръчате „Опашката“ и други ненамалени продукти от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta21q1 при завършване на поръчката си. Вижте всички кодове за отстъпка за читателите на “Аз чета”.

Прочетете още:

Захари Карабашлиев: Господин Кошлуков, това е натиск

Захари Карабашлиев и Радостина Николова – най-четени писатели на Столична библиотека за 2019 г.

„Жажда“ за живот белязва новата книга на Захари Карабашлиев

Захари Карабашлиев и Амелия Личева станаха лауреати на награда „Христо Г. Данов“ 2018

„Хавра“ на Захари Карабашлиев стана български роман на годината