fb
Ревюта

„Включи Нощта“ – успокояваща история против страха от тъмнината

1 мин.

Вероятно всяко дете минава през страха от тъмнината. Да лежиш с леглото си сам, да виждаш ужасяващите сенки, които пълзят по пердетата на стаята. Да се оглеждаш уплашено за чудовищата под леглото и да се молиш настойчиво нощната лампа да продължи да свети, за да държи тъмата далеч от теб…

Децата на писателя Рей Бредбъри не правят изключение и през 1955 г. талантливият им баща написва „Включи Нощта“, за да им помогне да преодолеят страха си от тъмното. Днес книгата се появява за първи път на български език с логото на „БГ Книг@“ и великолепните илюстрации на Мира Мирославова.

„Имало някога едно момче, което не обичало Нощта.“ Момченцето обича факли и фенери, кандила и крушки. Ненавижда ключовете на лампите, защото от тях се гасят жълтите и зелени лампи, светлините в антрето и мазето. И докато другите деца играят щастливо навън, в здрача на летните нощи, героят се крие в стаята си, при своите фенери и светилници…

Една вечер, когато баща му отсъства, а майка му си ляга рано, момченцето светва всички лампи и къщата лумва като факла. Но светлината не успява да прогони самотата. Тогава се появява момиченцето Тъма – с тъмни коси и тъмни очи, с тъмна рокля и обувки. И с лице, бяло като луната.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

[ + ]