fb
БългарияНовини

„Забавното четене“ стимулира децата да са #ОтговорниВкъщи с любимите си книги

2 мин.

Инициативата за стимулиране на четенето при децата „Забавното четене“ се завръща през 2020 г. с нови активности. Електронен читателски дневник ще дава възможност на малчуганите не само да запазят вълнуващите спомени за прочетените книги по-дълго, но и да се посветят на полезно занимание, докато са #ОтговорниВкъщи. Сайтът „Аз чета“ е медиен партньор на инициативата, а Александър Кръстев – негов посланик.

В дневника децата отговарят на въпроси, свързани със съдържанието на произведения, както от задължителните списъци, така и от препоръчани творби. През декември 2020 г. чрез онлайн читателския дневник ще бъдат определени кои са най-активните читатели от 2 до 7 клас, а шестимата победители ще получат специални награди в края на годината.

Невероятно разнообразие от светове и вълнуващи моменти ще открият децата в библиотеката на „Забавното четене“, която вече съдържа над 2000 книги. Благодарение на читателския дневник децата могат да оценят любимите си произведения. Освен това, всеки месец през 2020 г. „Забавното четене“ ще предлага на читателите класация с различни по жанр заглавия, които вълнуват децата и им помагат да поемат към литературни приключения. През март класацията е посветена на 8 от най-хубавите детски книги на всички времена.

„Забавното четене“ е част от корпоративната социална отговорност на Investor Media Group. На сайта az-deteto.bg/knigi/ всяко дете може да си направи електронен читателски дневник, в който да отбелязва прочетените от него книги. Сред посланиците на инициативата са водещите на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Гергана Венкова и Златимир Йочев, певецът VenZy, журналистът Даниел Ненчев, както и основателят на Azcheta.com Александър Кръстев.

Партньор на „Забавното четене“ е издателство Ciela. Медийни партньори: Bulgaria ON AIR, Az-jenata.bg, Dnes.bg, Azcheta.com, Detskiknigi.com, Purvite7.bg, Noviteroditeli.bg.