fb
10, които...Специални

10 книги, които можете да поръчате с безплатна доставка от „Софтпрес“

6 мин.

Advertorial

Съществува ли по-добър подарък от книгата? Предлагаме ви няколко страхотни заглавия, които можете да поръчате от празничната светивалентинска кампания на издателство „Софтпрес“ с безплатна доставка до 14 февруари. Предложенията ни не са само романтични четива, но пък обичаме добрите книжни сделки, така че няма как да пропуснем тази. 

 

Последната книга на Саймън Бекет, която излезе на българския пазар, „Мъртви води“, е повече от интригуваща с всички включени криминални термини и сюжета, който кара мозъкът ви да заработи на бързи обороти. Главният герой Дейвид Хънтър, познат на читателите от предишните книги на Бекет, е поставен в ситуация, която поражда нови и нови въпроси, но не дава поле за отговори. Заплетените обстоятелства, добре изградените персонажи и неочакваният край ще поставят Саймън Бекет високо в личната ви класация за криминални романи, а Хънтър ще завладее любопитството ви със своята личност, пък било то и измислена.

 

 

Поредицата за инспектор Гамаш направи авторката Луиз Пени единствената седемкратна носителка на литературната награда „Агата Кристи“. Една от любимите книги на верните ѝ читатели е „Сенки в снега“. Като всички други части за харизматичния инспектор начело на квебекската полиция, и тук в центъра на сюжета има загадка, свързана с убийство. Това обаче е само една от многото интригуващи линии в романа, който, макар да попада в жанра „трилър“, е изпълнен с огромна доза топлина и уют. В „Сенки в снега“ ще откриете и изключително интересна реална история, която също остава загадка до наши дни.

 

 

 

 

 

„Афиши в огледалото“ от Радостина А. Ангелова е сред съвременните български романи, оставили трайна следа в сърцата на читателите. В него се преплитат две истории – една съвременна и тази на малко познатата, но заслужаваща вниманието ни актриса от началото на ХХ век Роза Попова. Третият главен герой отново е с женско име, но всъщност е град – София. За мнозина този период от историята на столицата ни е напълно непознат и Радостина А. Ангелова успява да го пресъздаде толкова красиво и дори магично, че градът от миналото оживява пред очите ни. Книгата е пълна с любов, с романтика, история и всичко човешко, което не ни е чуждо нито сега, нито на хората преди век.

 

 

 

Ако имате нужда нещо да повдигне духа ви, то нека бъде очарователна, жизнеутвърждаваща и човешка история като „Басейнът“ на Либи Пейдж. Запознайте се с Кейт, която се спасява от Паниката, разбиваща живота ѝ, и с възрастната Розмари, която през последните 80 години посреща почти всяка сутрин в басейна „Брокуел“ в Лондон. Има опасност басейнът да остане в миналото, а на негово място да се появи луксозен спортен комплекс само за подбрани клиенти, но двете героини решават да се борят за неговото спасяване. Тази необикновена женска комбина гарантирано ще ви очарова!

 

 

 

 

 „Жената на поета“ от Дженифър Лам разказва историята на живота, смъртта и любовта на Александър Пушкин. Авторката ни помага да съпреживеем съдбата на неговата съпруга Наталия Гончарова, като пресъздава чувствата ѝ и погледа ѝ над историческата епоха, в която е родена, чрез запазени документи за нея. Въпреки историческата си достоверност обаче „Жената на поета“ е най-вече трогателен роман, много приятен за четене през свободните следобеди.

 

 

 

 

 

Може би си мислите, че сте чували достатъчно истории за Леонардо да Винчи, но ще останете изненадани колко богато е неговото наследство в почти всяка област на знанието. Уолтър Айзъксън черпи от най-новите научни изследвания на живота и творчеството на великия художник, като ги синтезира в интригуващ и разпалващ въображението разказ. Той подхожда с изключителна отговорност към фактите, дори когато трябва да развенчае някои от популярните легенди около Леонардо. Този сериозен биографичен труд успява да обхване невероятното разнообразните и многобройни превъплъщения на творческия гений, без да го идеализира. Заедно с многобройните цветни илюстрации книгата представлява увлекателно четиво за всеки, който се интересува как работят умовете на великите личности.

 

 

„Тормоз в училище“ от Барбара Колоросо е безценна книга за всички родители, учители и възпитатели, които работят с деца в училищна възраст. Тя засяга един проблем, който се подценява и игнорира. Често училището и семейството безсилно си прехвърлят „топката“ без резултат. Освен задълбоченото психологическо изследване на различните компоненти на насилието авторката предлага и оригинален подход, различен от санкциониращия, който адресира причините за възникването и разпространяването на насилието. Отделено е внимание и на онлайн тормоза, който често оставя незабелязан за родителите.

 

 

 

 

„Забранете тази книга“ от Алън Грац е забавна, вълнуваща и поучителна история за силата на книгите и свободата на словото. Написана с хумор, разбиране и много топлина, тя поощрява децата да се борят за каузите, които имат значение за тях, и им вдъхва увереност, че гласът им може да бъде чут. Романът печели сърцата на читателите с образа на главната героиня Ейми Ан и ярко изразените характери на съучениците ѝ. Подходящ е за деца над 10-годишна възраст и техните родители, както и за всички, които някога са се сблъсквали с несправедливите забрани на възрастните.

 

 

 

 

Поредицата „Историите на Дерек“ на Дженет Тажиян е разделена на пет книги, които могат да се четат самостоятелно, но са обединени от забавното и остроумно приключение, за което разказват. Тажиян поставя героя си Дерек Фалън пред редица предизвикателства, но отказва да му окаже каквато и да било помощ при разрешаването ми. Той сам трябва да намери изход и да достигне до изводите, които уж са ясни на всички възрастни… Но те, от друга страна, притежават свойството да мърморят до безкрай и постоянно да поставят правила. Поредицата ще ентусиазира младите си читателите, защото освен луди приключения и много смях съдържа и една изненада – хитроумни илюстрации на непознати и трудни думи.

 

 

 

„Бухтичка“ на Джули Мърфи е книга, толкова голяма, колкото е и сърцето на нейната героиня. Мащабът е огромен. Уилоудийн е удивителна тийнейджърка, която успява да се бори с предразсъдъците и го прави с усмивка, без да размахва яростно пръст. Тя преодолява себе си и дава нагледен урок за това как да не живееш заради другите. Прекрасна е, когато вдига своята малка революция на различните, и в целия водовъртеж на лични драми и победи успява да се влюби в най-неподходящото момче. Няма да съжалявате, ако ѝ отделите времето си, а след прочита няма да се уморите да я препоръчвате.