fb
10, които...Специални

6 ценни книжни цитата за промените в живота

2 мин.

Често пъти книгите, които четем, ни поднасят ценни съвети за живота по лек и ненатрапчив начин. Затова решихме да съберем на едно място няколко мъдри цитата от книги, които са били така умело вплетени в текста, че дори и да сте чели тези произведения, може и да сте ги пропуснали.

1.„Няма нищо по-болезнено за човека от рязката и внезапна промяна.“

 „Франкенщайн“, Мери Шели

 

2. „Може и да не е честно, но понякога станалото за няколко дни, дори за един-единствен ден може да промени целия живот на човека.“

 „Ловецът на хвърчила“, Халед Хосейни

 

3. „Някои неща трябва да си стоят, както са си. Би трябвало да можем да ги поставим в един от тези стъклени шкафове и да не ги докосваме.“   

„Спасителят в ръжта“, Дж.Д. Селинджър

 

4. „Нещата се променят. И приятелите си тръгват. Животът не спира за никого.“

„Предимствата да бъдеш аутсайдер“, Стивън Чбоски

 

5. „Никой не може да се промени, всеки си остава такъв, какъвто е.“

„Златният компас“, Филип Пулман

 

6.„Ако не искаш човек да се вълнува от политиката, не му разказвай двете страни на даден въпрос, за да не го тревожиш — разкрий му само едната. А най-добре не му казвай нищо. Нека изобщо забрави, че съществува нещо, което се нарича война. Ако правителството е некомпетентно, бюрократично или пък налага прекомерни данъци, това все пак е по-добре, отколкото да се тревожи народът.

Спокойствие, Монтег. Предлагай на хората конкурси, които могат да спечелят, ако си спомнят думите на колкото се може повече популярни песни или имената на колкото се може повече столици на щати, или пък колко царевица е произвел щатът Айова миналата година. Набий в главите им безобидни данни, натъпчи ги с толкова много „факти“, че да се задушат от тях, като същевременно се смятат за „много умни“ поради това, което знаят. Тогава те ще имат чувството, че мислят, че се движат, без всъщност да са се помръднали. И ще бъдат щастливи, защото фактите от този род не се променят“.

 „451 градуса по Фаренхайт“, Рей Бредбъри

 

Можете да вземете тези книги с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

Вижте още:

15 цитата, с които да започнеш деня си и да издържиш до края

Първи изречения, които ще те накарат да прочетеш цяла книга

10 от най-хубавите цитати за Коледа в книгите

Снимка на публикацията: Pexels