fb
БългарияНовини

Академия за писатели „Заешка дупка“ стартира за първи път онлайн

2 мин.

Виктория Бешлийска, Калин Терзийски, Мария Донева и Азиз Таш стават ментори на бъдещи поети и писатели в единствената по рода си у нас Академия за писатели „Заешка дупка“. Приемът вече е обявен, а различното в предстоящото издание е неговият онлайн формат, който ще даде възможност на пишещите хора извън столицата и страната ни да работят с едни от най-познатите имена в българската литература.

Курсът по Проза ще бъде поведен от авторката на бестселъра „Глина“ (изд. „СофтПрес“) – Виктория Бешлийска, и от провокативния, но доказано талантлив писател Калин Терзийски (Носител на Европейската награда за литература през 2011 г.).

С Поезията пък се захващат двама истински виртуози – поетесата Мария Донева и поетът и суфист Азиз Таш. Любопитна среща предстои на курсистите с актьора Велизар Бинев, участвал в над 80 холивудски филма. Той ще разкрие най-важните компоненти, които се изискват, за да бъдеш истински творец.

Освен двата курса по Проза и Поезия, основателката на Академията Рене Карабаш (Ирена Иванова) е подготвила още един любопитен курс по Терапевтично писане, с който ще се заеме Станислава Ивкова – професионалист в терапевтичното писане.

Приемът в Академията продължава до 15 септември, но местата са ограничени и „класовете се запълват със скоростта на светлината“, напомнят организаторите.

Курсовете започват на 3 октомври и ще продължат до 25 ноември.

За последните 7 години Академията роди десетки поети и писатели, чиито книги пожънаха и продължават да жънат голям успех. Ако и вие искате да станете част от писателското семейство на „Заешката дупка“ и да извоювате своето място на литературната сцена, работейки рамо до рамо с едни от най-добрите поети и писатели, не пропускайте своя шанс.

Повече информация можете да получите тук.