fb
БългарияНовини

Зрители избраха: „Глина“ на Виктория Бешлийска е книгата на 2021 г.

1 мин.
Снимка: БНТ

Над 100 активни участници се включиха в търсенето на книгата на 2021 г.

Виктория Бешлийска получава признанието на зрителите на „Библиотеката“ с романа „Глина“ (изд. „Софтпрес“), определен за най-добрата книга на 2021 г. Авторката смята този приз за най-силното отличие на книгата.

От предаването на БНТ „Библиотеката“ разказаха, че са получили много и разнообразни отговори на въпроса „Коя е книгата на 2021 г.?”, което показва колко различна и четяща е аудиторията на продукцията. 

„В гласуването се включиха над 100 активни участници с разнородни предложения за книги, сред които: „Absolvo te“ от Георги Бърдаров, „Опашката“ на Захари Карабшлиев, „Дъждът оставя следи“ от Александър Чобанов, „Пасиансът на архангелите“ от Мария Лалева, „Затрупана София“, „Завинаги твой – писмата на Винсент Ван Гог“, „Попитайте Сара Грос“, както и поетичните книги „Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ и „След три минути“, допълниха от продукцията.

Снимка: БНТ

Голямата награда получи Евгения Георгиева от Пирдоп. Тя ще се радва на комплект нови книги, представяни в „Библиотеката“, 3-месечен абонамент за най-голямата платформа за аудиокниги у нас, както и романа „Глина“ със специално посвещение от авторката Виктория Бешлийска. Тя е и единствената участничка, номинирала освен български и чуждестранен роман: „Островът на изгубените дървета“ от Елиф Шафак. 

Още много поощрителни награди и изненади очакват зрителите на „Библиотеката“, казаха още от БНТ.

Можете да поръчате „Глина“ от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta22q1 при завършване на поръчката си. Вижте всички кодове за отстъпка за читателите на “Аз чета”.