fb
Книги и киноСпециални

„Американски богове“ ни качва на Най-голямата въртележка на света. Гледайте официалния трейлър на втори сезон [видео]

2 мин.

След като вчера споделихме тийзъра на „Добри поличби“, днес ще ви зарадваме с чисто нов трейлър и на втория сезон на „Американски богове“.

Адаптацията на едноименния роман на Нийл Геймън беше излъчена през пролетта на 2017 г. и се радваше на топъл прием от страна на феновете и критиката. След това обаче продукцията срещна известни спънки заради оттеглянето на създателите ѝ Брайън Фулър и Майкъл Грийн в резултат на „творчески различия“. Щафетата на втория сезон пое Джеси Александър („Ханибал“, „Герои“), а трейлърът, който ни обещава някои от най-емблематичните сцени в книгата, е добър знак, че несигурността около проекта приключва дотук.

Битката между Старите и Новите богове продължава да назрява, а зрителите се присъединяват към господин Уензди само няколко кратки часа, след като е обявил война по време на приема на Еостер. Докато господин Уърлд крои планове за отмъщение заради атаката на Уензди, а Техничарчето издирва Медия, господин Уензди и Шадоу продължават мисията си да вдигнат Старите богове на крак. Заедно с Лудия Суийни и Лора, Шадоу най-сетне започва да разбира странния свят на божествата и да намира мястото си на вярващ в него, но не и безпрепятствено. Промяната изисква саможертва, а когато събитията в Къщата върху скалата не прочитат според предвиденото, и Старите, и Новите богове се отправят на път из Америка – съдбата им е отредила да се включат в решаващия сблъсък в Кайро, Илинойс.

Актьорите Рики Уитъл, Емили Браунинг, Пабло Шрайбър, Питър Стормеър, Криспин Глоувър, Брус Лангли и Иън Макшейн ще се завърнат в ролите си във фентъзи драмата на Starz, на чието продължение ще можем да се насладим през 2019 г.

Гледайте официалния трейлър тук: