fb
Ревюта

Внимание! „Ана Ана“ е щура и опасно забавна

2 мин.

Ана Ана е едно необикновено (и неописуемо сладко рошаво) момиче с цяла армия от плюшени играчки: Зигзаг, Космато топче, Пингпонг, Лиско, Китчо и Гризу. Всички заедно образуват отбор, способен на всякакви приключение, подвизи и бели.

В „Шоколадовата експлозия“ (изд. „Пурко“) ситуацията излиза от контрол още в самото начало, когато летящият пингвин Пингпонг казва:

Гладен съм като вълк.

Ана Ана решава, че ще е най-добре да научи плюшките си как сами да си приготвят торта… Всичко върви по план, Ана Ана обяснява спокойно на всяко животно какво трябва да прави, докато бъркалката не попада у Косматото топче. То се оказва истинска напаст, а Ана Ана сериозно се изнервя… И как да не се изнерви човек, когато всичко е покрито с шоколад, а плюшените ти играчки започват бой?!

„Сладки сънища“ пък е история за страстта на Ана Ана към книгите. Тя чете в леглото, а книгата й е толкова интересна, че отказва да загаси лампите дълго след приемливото време за лягане. Най-лошото е, че на плюшките наистина им се спи, но Ана не ги оставя на мира – не само че им пречи да си почиват (със силния си смях и светната нощна лампа), но и не ги пуска да се отдалечат от леглото й.

Ана Ана май не е най-грижовната и добра приятелка?

Но минава време и на нея също й се доспива. Плюшените играчки обаче са подготвили своето отмъщение!

Книжките за Ана Ана са изключително забавни, поучителни и с красиви илюстрации, които са богати на детайли, скрити навсякъде по страниците. Тази комбинация от хумор и интересна история (която като нищо може да се е случвала/случи в живота) превръща поредицата на Алекси Дормал и Доминик Рок в незаменим приятел по пътя към голямото четене.