fb
БългарияНовини

„Аз чета“ представя пети брой на „Писателите“ с Ралица Генчева

2 мин.

Този месец рубриката #Писателите на „Аз чета“, чиято цел е да среща читателите с някои от най-интересните съвременни български автори, се завръща с нов брой! Петото ѝ издание ще бъде излъчено на живо във Facebook страницата ни на 27 ноември (вторник) от 20:00 ч. Този път наш специален гост ще бъде Ралица Генчева!

Ралица е родена през 1986 г. във Варна. Завършва висшето си образование в University of Portsmouth и започва работа в международна одиторска компания. В момента, освен със страстта си по писането и книгите, се занимава с Employer Branding. Досега има публикувани две стихосбирки и книга за справяне с burnout-a и насоки към минимализма. Дебютната ѝ книга „Този път, за да ме чуеш“ печели първото място за любима поетична книга за 2016 г. на наградите „Моята любима книга“.

През 2017 г. издава „Има ли по-рано от сега“, която самата Ралица определя като по-лична и по-задълбочена от първата. В нея за първи път авторката се престрашава да говори за най-големите трудности, които е срещала в живота си. „Кой те излъга какво е щастие“ е последната ѝ книга и е доста различна от предишните ѝ две. В нея тя споделя своята борба с емоционалното изтощение, което е стигнало крайност. С примери и съвети тази книга може да се категоризира и като наръчник за справяне с това опасно състояние, от което никой не е застрахован. Допълнително в книгата ще може да намерите и много информация за минимализма – течение, което се изразява в пълноценен и съзнателен живот, в постигане на максимателен ефект с малко на брой неща.

Заедно с писателката Деси Нико, през 2017 г. стартират програмата „Как да стана успешен автор“. Тя цели да помага на авторите, които желаят да издадат книга, но не знаят откъде да започнат. Програмата е поредица от видеа и материали със свободен достъп и много автори вече са ѝ се доверили.

Можете да гледате интервюто на живо във Facebook страницата на „Аз чета“ през любимото си устройство. Напомняме ви, че последната част от рубриката е посветена на въпроси от зрителите. Ето защо ви каним да запишете събитието в календара си и на 27 ноември не само да ни гледате, но и да задавате въпроси към гостенката ни в коментарите.

Не пропускайте да си припомните и предишните издания на „Писателите“ с Марин ТрошановИвинела СамуиловаНиколай Терзийски и Диана Петрова.

[ + ]