fb
БългарияНовини

Българската мрежа на Глобалния договор организира велотур из София

2 мин.

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН организира велотур из София. По този начин организацията символично ще отбележи края на всички свои инициативи, посветени на Световния ден на околната среда и замърсяването на въздуха.

На 19 септември в 16.15 часа пред Народния театър „Иван Вазов“ ще бъдат наградени победителите от конкурса за истории на колела за служители на компаниите-членове, а веднага след това ще започне велообиколката, начело с гидовете от Sofia Green Tour.

Тя ще премине през Борисовата градина, Ловния парк, Южния парк и ще приключи около 2 часа по-късно пред Народния театър. Събитието е отворено за всички участници в конкурса за истории, за компаниите-членове (до трима представители на компания) и приятели на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Участието е само с предварителна регистрация (срок до 17 септември) на този линк. Всички желаещи трябва да дойдат с велосипед, каска, осветление и удобно спортно облекло. Ако нямате велосипед, но искате да се включите, отбележете това в регистрационната форма и организаторите ще ви осигурят. Допълнителна информация, свързана с събитието и самите истории и маршрути може да намерите тук. 

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН отбелязва Световния ден на околната среда всяка година от 2012 г. насам. В отговор на темата за 2019 „Замърсяване на въздуха“, Мрежата проведе заедно с компаниите-членове поредица от инициативи. В началото на юни отбеляза този ден с лекция за опасностите от мръсния въздух, последва информационна кампания сред партньори и служителите на компаниите, представяне на добри практики на компаниите-членове. През лятото пък с медийната подкрепа на „Аз чета“ беше организиран конкурс за служители за кратки истории „Истории на колела“. В колективната инициатива на Мрежата тази година се включиха: АЕЦ „Козлодуй“, „Овергаз“,  „Пощенска Банка“, „Солвей Соди“, „Софарма“ и „ТехноЛогика“.

Източник на снимката: Pexels