fb
От издателстватаСпециални

Българската премиера на „Изгубен океан“ на Джохана Басфорд ще съвпадне със световната

1 мин.

Третата книга за оцветяване за възрастни на Джохана Басфорд ще излезе и на български, разбираме от публикация във фейсбук групата „Тайната градина на рисувателните книги„. Изданието ще се казва „Изгубен океан“ (Lost Ocean) и ще бъде на българския пазар едновременно със световната премиера на 27 октомври.

lost ocean bg coverПредишните книги на Джохана Басфорд „Тайната градина“ и „Омагьосаната гора“ излязоха през лятото и моментално се превърнаха в бестселъри. „Изгубен океан“ разкрива тайнствени дълбини, където са скътани коралови градини, чудати морски обитатели и отломки от потънали кораби. Страниците й са приютили безценни съкровища – детайлни илюстрации, които подмамват читателя да ги оцвети, като развихри въображението си. От сайта на авторката може да бъде свалена илюстрация – подарък, а завършеният от вас вариант да споделите в социална мрежа по избор с хаштаг #lostocean.

Новаторският стил на Джохана Басфорд преобрази завинаги книжната индустрия. „Тайната градина“ и „Омагьосаната гора“ промениха смисъла на думите арт терапия, рисуване за релаксация и книги за оцветяване и се превърнаха в световен феномен с многомилионни тиражи.