fb
НовиниПо света

Библиотекари откриха книга с тако, използвано като книгоразделител

2 мин.

Библиотекари от американския щат Индиана са открили книга с цяло тако, използвано като книгоразделител.

То е било много добре смачкано между страниците и дори не е открито веднага, а едва когато книгата случайно пада и се отваря на страницата, отбелязана с този необичаен книгоразделител. В действителност снимката е направена преди няколко години, но беше публикувана едва сега в Twitter като един от поредните постове на тема „Нямаш книгоразделител? Използай…“.

Серията от постове започна преди около десетина дни със зле обмислена публикация в Twitter профила на зърнените закуски Chex Mix. Администраторите на профила публикуваха снимка, на която се вижда как част от зърнената закуска е използвана като книгоразделител и написаха „Намаш книгоразделител? Използвай Chex Mix“.

Vitaminwater пък демонстрираха как напитката също може да се използва за книгоразделител.

Администраторите на профила на Oreo също решиха да се включат и решиха да покажат как мляко и няколко от популярните бисквити могат да бъдат използвани като книгоразделител и дори написаха „Нито една книга не е пострадала по време на снимките“.

Много потребители на социалната мрежа обаче реагираха остро на тези публикации и обявиха, че спират да купуват тези продукти в знак на протест. От издателската къща Random House веднага призоваха да се сложи край на подобни публикаци и подчертаха, че „книгите са ценни и заслужават нашето уважение“. Служителите в обществената библиотека Lawrence Public Library пък предложиха на всички, които нямат книгоразделител, да не използват храна, а да отидат си вземат един книгоразделител от тях.


Снимка: Twitter/Amanda Mae