fb
БългарияНовини

Биографията на Христо Стоичков излиза в Полша в края на ноември

2 мин.

„Христо Стоичков. Историята“ (изд. „Софтпрес“) ще излезе в Полша в края на ноември с логото на издателство SQN, съобщиха от „Софтпрес“.

Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще бъде специален гост на премиерата във Вaршава на 27 ноември. Лукаш Прухно от издателството коментира:

„Ние от SQN сме изключително щастливи, че имаме възможността да издадем в Полша биографията на велика личност като г-н Стоичков. Имаме дългогодишен опит в публикуването на най-добрите спортни биографии и сме сигурни, че всеки детайл в книгата ще бъде изпипан. Агнешка Хмеловец, която преведе биографията от български на полски, има голяма заслуга за това“.

Биографията на Христо Стоичков е истински феномен за родното книгоиздаване и година след излизането ѝ тиражът достига 60 000 екземпляра, а до края на 2019 г. очакванията са да надхвърли 70 000. Книгата разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната публика на „Камп Ноу“ и в нея единственият български футболист, носител на „Златна топка“, най-после допуска публиката близо до себе си.

По повод излизането на книгата в Полша управляващият директор на  издателство „Софтпрес“ Милена Стефанова коментира:

„Христо Стоичков и Владимир Памуков създадоха нещо изключително – не просто книга, а изживяване. В „Софтпрес“ вярваме, че пътят на тази книга тепърва започва и че нейната мисия – да вдъхновява, мотивира и амбицира децата и техните родители, ще надмогне границите не само на България, но и на футбола. Радваме се на сериозен интерес от колеги от Европа и САЩ и в момента водим преговори за публикуването на биографичната книга на различни езици. Преводите на английски и испански вече са готови“.

Ако все още не сте чели „Христо Стоичков. Историята“, може да я поръчате от Ozone.bg с 10% отстъпка с код azcheta.

Вижте още:

Христо Стоичков: В живота и във футбола човек нищо не може да направи сам [видео]

Хиляди (по)читатели и приятели взеха автограф от Христо Стоичков в Двореца на културата

 „Няма да стане ли?“ – Христо Стоичков срещу житейските присъди

Стоичков и Бербатов един срещу друг – този път на терена на книгите

[ + ]