fb
НовиниПо света

Чък Паланюк подготвя продължение на “Боен клуб”

2 мин.
palanuk

Чък Паланюк работи върху графичен роман – продължение на култовия роман “Боен клуб”, съобщава сайтът на американския писател.

Авторът за първи път е анонсирл новината в петък в Сан Диего по време на най-голямото Comic-Con събитие в САЩ (фен конференция с различни събития, гости и теми, свързани с комикси), отговаряйки на въпрос на фен върху какво работи в момета. Паланюк потвърждава новината в последствие и по имейл до хората, които поддържат неговия уебсайт.

В писмото си Паланюк пише:

“Относно графичния роман – истина е. Челси Кейн ме запозна с художници и творци от Marvel, DC и Dark Horse и те ме въвеждат в целия процес.

Продължението вероятно ще бъде серия от книги, които пренасят историята 10 години след привидната смърт на Тайлър Дърдън. В днешно време Тайлър разказва историята, спотайвайки се вътре в Джак и в пълна готовност за завръщане. Джак е разсеян. Марла е отегчена. Техният брак не върви съвсем гладко в скуката на предградията и средната възраст. Когато обаче техният малък син изчезва, отвлечен от Тайлър, Джак е принуден да се върне обратно в света на Майхем.”

“Разбира се, книгата ще бъде загадъчна и объркваща.” посочва още Паланюк.

Поредицата, продължение на „Боен клуб“, вероятно няма да излезе скоро, заради договорни задължения на Паланюк, сврзани с другите му книги. Следващата година се очаква “Beautiful You”, а след това и сборник с разкази.

Паланюк обаче споделя надеждата си, че издателят му ще позволи издаването на книгите преди 2015 г., имайки предвид, че ще бъдат в жанра на графичния романи.

По думите на Паланюк преговори с издателства за продължението на “Боен клуб” ще започнат, след като се изчисти финално целия сюжет.

Прочетете още ревютато на „Оцелелият“ от Чък Паланюк.

Тук може да видите и трейлъра на филма, създаден по книгата „Боен клуб“, с участието на Брад Пит и Едуард Нортън: