fb
НовиниПо света

Чък Паланюк разкрива корицата и сюжета на новия си роман

1 мин.

Романът Adjustment Day, с който Чък Паланюк прекъсва четиригодишната си творческа пауза, се сдоби с корица, научаваме от официалния фенсайт на писателя The Cult. Заедно с нея се разкриват и любопитни детайли около сюжета на книгата. От издателство W. W. Norton & Company обещават, че в новата си сатирична книга Паланюк ще преведе Америка през най-мрачните й кошмари. Авторът на култовия „Боен клуб“ отново ще заложи на запазената си марка – изобличаване на абсурдите в съвременното ни общество.

Самодоволни застарели политици докарват страната на ръба на Трета световна война в опитите си да контролират процъфтяващата мъжка популация. Работническата класа осъществява мечтата си да унищожи елита, а професорите проповядват на студентите си теории, обрисуващи най-зловещи сценарии за бъдещето.

Насред това хаотично настояще се появява синьо-черна книга, съдържаща следните мъдри постулати:

Представи си, че няма Бог. Че няма Рай или Ад. Съществува само синът ти и неговият син, и неговият син, и светът, който си изградил за тях.

Слабите искат да изоставиш съдбата си така, както те са избягали от своята.

Усмивката е най-сигурната ти бронежилетка.

Хората предават прочетените думи само на онези, на които се доверяват най-много. Когато настъпи заветният ден, той ще доведе до логичния завършек на всяка сепаратистка фантазия, алтернативен факт и конспиративна теория, бродеща из американското съзнание.

Дизайнът на корицата е дело на Пол Бъкли, а официално обявената дата за излизане на романа е 1 май 2018 г.

Не пропускайте ревютата ни за „Оцелелият“ , „Невидими изчадия“ и „Ненагледна моя“.

Снимка на публикацията: The Cult