fb
Библиотеките

Дарик Радио и БНП Париба отвориха библиотека за фотокниги

1 мин.

Новата фотобиблиотека

Дарик Радио и БНП Париба отвориха библиотека за фотокниги. Тя се намира в центъра на София, в салона на БНП Париба, наричан още Concept store, и е отворена всеки делничен ден от 9 до 18 часа.

Библиотеката включва 24 разнообразни заглавия, посветени на фотографията.

 „Те са 24, защото толкова са часовете на денонощието и такава е обвързаността ни с мобилните устройства. Тя съществува като контрапункт на дигиталната ни зависимост – дори и едночасово потапяне в различното, аналогово усещане на отпечатаните на хартия фотографии променя възприятията ни“, обясниха създателите на библиотеката.

Книгите съдържат прекрасни кадри от модни сесии на Карибите, примери за фотожурналистика в Никарагуа и дори японска улична фотография. От екипа, реализирал проекта, споделят:

Световното богатство на фотографски книги е неизчерпаемо. Търсихме възможно най-голямо стилистично разнообразие, но това не беше достатъчно. Интересуваше ни историята на всяка една книга, а не историята зад творчеството на съответния фотограф.

Историята на всяка една от книгите ще бъде разказана в ефира на Дарик радио, а след това като подкаст на darikradio.bg и в социалните мрежи.

Вижте още:

„Аз чета“ и БНП Париба организират изложба „Извън контурите“ с авторски корици на Kontur Creative

Библиотеки, които ни вдъхновяват да мечтаем

Библиотеките във Финландия – ключът към развитието на най-грамотната нация

Как библиотеките в Лос Анджелис стимулират детското четене

Снимка: БНП Париба