fb
@-книгиАудиокниги

„Деца от кръв и кости“ от Томи Адейеми избрана за най-добра аудиокнига на 2018 г.

1 мин.

Тийнейджърският фентъзи роман „Деца от кръв и кости“ (изд. „Егмонт“) на Томи Адейеми в прочит на Бани Търпин беше отличен с голямата награда за Аудиокнига на годината по време на 24-тото издание на Audie Awardsнаучаваме от Publishers Weekly. Това е поредно признание за младата американска писателка, чийто дебют е номиниран още за награда „Небюла“ и тази на Waterstones.

Церемонията се проведе на 7 март в зала Guastavino’s в Манхатън, Ню Йорк с водещ Тан Франс – модният експерт от шоуто Queer Eye по Netflix, известен четец на аудиокниги и автор. Официалното събитие събра на едно място писатели, четци, продуценти и издатели, замесени в един от най-продуктивните сектори на книгоиздаването.

Други акценти от вечерта включваха двете отличия на Educated от Тара Уестовър в прочит на Джулия Уалън за най-добра автобиографична аудиокнига и най-добър четец жена. Световният бестселър „Татуировчикът от Аушвиц“ на Хедър Морис (който съвсем скоро очакваме и на български) в прочит на актьора от „Хобит“ Ричард Армитидж грабна приза за най-добра художествена аудиокнига, а The Perfectionists в прочит на автора си Саймън Уинчестър – за най-добра нехудожествена. Before She Was Harriet от Леза Клайн-Рансъм в прочит на СиСи Айша Джонсън, Дженюъри ЛаВой, Лиза Рене Питс и Бани Търпин пък получи наградата за най-добра аудиокнига за млади слушатели. За най-добър мъжки четец беше избран ветеранът Едоардо Балерини за работата си по Watchers на Дийн Кунц.

Пълния списък с победителите можете да разгледате тук.

Снимка на публикацията: Instagram