fb
@-книгиБуккросингНовини

Детска библиотекарка подарява къщичка за книги на град Тутракан

1 мин.

Идеята за малки безплатни библиотеки вдъхновява все повече любители на книгите в цяла България. Жителите на град Тутракан вече могат да разнообразят разходката си край р. Дунав с четиво от новата къщичка за книги, разположена в Крайдунавския парк.

Къщичката е дарение от Стефка Капинчева – библиотекарка в Детския отдел на библиотеката към НЧ „Н.Й. Вапцаров-1873“. В интервю за сайта Detskiknigi.com тя споделя, че е била впечатлена, когато прочела за къщичката за книги във Варна, и с подкрепата на семейството си решила да подари такава на своя град. От общината също одобрили идеята и избрали най-подходящото място за поставянето на къщичката.

Три месеца след началото на проекта малката библиотека се радва на нестихващо внимание, дори се наложило да я освободят от част от книгите, тъй като били станали твърде много. За известно време библиотечката е била прибрана за ремонт поради счупено стъкло и изкривена вратичка, но сега отново функционира за радост на гражданите, които вече я смятат за една от забележителностите на Тутракан.

Стефка Капинчева замисля поставянето на още къщички за книги на други места и се надява да реализира тази своя мечта през следващата година.

Пълният текст на интервюто със Стефка Капинчева можете да намерите на сайта Detskiknigi.com

Научете повече за къщичките за книги в Благоевград, Банкя, Димитровград, Харманли, Хисаря, Пампорово, Варна, Асеновград, Сандански.

Можете да ни пращате новини и снимки на новооткрити къщички за книги на имейл адрес bookcrossing [at] azcheta.com.