fb
@-книгиБуккросинг

Къщички за книги предлагат четива на открито в Димитровград

1 мин.
kushtichki-dimitrovgrad

dimitrovgrad-kushtichkaОт днес жителите на Димитровград ще могат да взимат и оставят книги в безплатни открити библиотеки, съобщава DGnews.eu. Къщички за книги бяха поставени пред Община Димитровград и в парк „Марица“. До края на деня такива ще бъдат монтирани пред Градска библиотека „Пеньо Пенев“, на спортната площадка до детска градина „Радост“ и в парк „Вапцаров“.

Инициативата е на фондация „Подари усмивка“ със съдействието и подкрепата на община Димитровград. Доброволци от фондацията ще се грижат къщичките да не остават празни. Всеки е добре дошъл да дари книга, като я остави в някоя от петте къщички. Книгите ще са на разположение на всички, които пожелаят да четат на открито.

Поводът за поставянето им е обявената от създателя на Фейсбук Марк Зукърбър 2015 година като година на книгата и Световния ден на книгата и авторското право, който ще отбележим на 23 април.

Къщичките за книги стават все по-популярни в България. Такива вече има в Сливен, Пловдив, Благоевград, Пампорово, Харманли, Варна.